• 19 Απριλίου 2024,

Λήξη της κολυμβητικής περιόδου, απομακρύνθηκαν ομπρέλες και άλλος εξοπλισμός

 Λήξη της κολυμβητικής περιόδου, απομακρύνθηκαν ομπρέλες και άλλος εξοπλισμός

Χθες το μεσημέρι οι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας είχαν ολοκληρώσει την απομάκρυνση του εξοπλισμού από όλες τις δημοτικές παραλίες. Η κολυμβητική περίοδος του 2019 ανήκει στο παρελθόν,  κάτι που ισχύει και ημερολογιακά από σήμερα 1η Οκτώβρη. Χθες δούλεψαν τελευταία μέρα στις παραλίες του δήμου οι ναυαγοσώστες. Το φετινό Καλοκαίρι κύλησε ομαλά με τις γνωστές ιδιαιτερότητες: 1) Το γεγονός ότι δεν ήταν στην αρμοδιότητα του Δήμου η Καλαμίτσα όπου δεν υπήρχε ναυαγοσώστης 2) Έχασε την Γαλάζια Σημαία η παραλία του Περιγιαλίου (αυτό έγινε για όχι ουσιαστικό λόγο)3) Οι ναυαγοσώστες δούλεψαν και το Σεπτέμβριο αλλά στην περίπτωση των δημοτικών παραλιών στην Καβάλα έπιασαν δουλειά με καθυστέρηση για γραφειοκρατικούς λόγους.

Η απομάκρυνση του εξοπλισμού που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, γίνονταν τμηματικά από όλες τις παραλίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χθες να απομακρυνθούν οι τελευταίες ομπρέλες και από τη Ραψάνη και από τις ακτές του Παληού. Όλος αυτός ο εξοπλισμός θα μπει στις δημοτικές αποθήκες για φύλαξη στη διάρκεια του χειμώνα για να επανέλθει στις παραλίες του Δήμου Καβάλας το αργότερο την 1η Ιουνίου του 2020. Παρά ταύτα και λόγω του καλού καιρού (συνεχίζεται τουλάχιστον ως αύριο) υπήρχε κίνηση σχεδόν σε όλες τις ακτές. Εχθές υπήρχαν λουόμενοι τόσο τις πρωινές όσο και τις μεσημβρινές ώρες.

Ο Δήμος Καβάλας Θα φροντίσει ενόψει του Καλοκαιριού του 2020 να αυξήσει ή και να διατηρήσει τις Γαλάζιες του Σημαίες,  θα προσπαθήσει να ξεκινήσει γρήγορα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου οι ναυαγοσώστες να αναλάβουν εργασία την 1η Ιουλίου του 2010. Φέτος υλοποιήθηκε και ένα ακόμη έργο ενισχυτικό προς την παρουσία των ναυαγοσωστών,  με το οποίο έγινε η προμήθεια σωστικών λέμβων και άλλου απαραίτητου για τους ναυαγοσώστες εξοπλισμού. Μέχρι και πέρσι ο Δήμος Καβάλας προσλάμβανε αυτός τους ναυαγοσώστες. Φέτος συνεργάστηκε με εταιρεία,  η υπηρεσία της οποίας ήταν να παρέχει ναυαγοσώστες στις ακτές αρμοδιότητάς του. Δυστυχώς και φέτος υπήρξαν περιστατικά πνιγμού σε παραλίες του Δήμου, τα οποία σε σχέση με τα προηγούμενα Καλοκαίρια ήταν λιγότερα.

Διαβάστε επίσης