Οι εκπλήξεις του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΚΞεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό το τοπίο του νέου διοικητικού σχήματος στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, στη γενική συνέλευση του ΟΛΚ, προτάθηκε κι αποφασίστηκε να οριστεί πρόεδρος ο πρώην αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου και διευθύνων σύμβουλος η καθηγήτρια Άννα Θυσιάδου.

Και τα δύο ονόματα προκαλούν έκπληξη. Του πρώην αντιδημάρχου ήταν από τα αουτσάϊντερ για τον ΟΛΚ ενώ της κ. Θυσιάδου δεν είχε «κυκλοφορήσει» καθόλου. Η κ. Θυσιάδου φαίνεται ότι θα έχει τα ουσιαστικά καθήκοντα διοίκησης αφού από εκτελεστικής πλευράς ο διευθύνων σύμβουλος είναι ανώτερος του προέδρου. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκαν χθες και 3 μέλη.

Είναι παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ, τα πιο πολλά από τα οποία θα παραιτηθούν προκειμένου το δ.σ. να συμπληρωθεί με ένα μέλος (διορισμένο) από την Καβάλα (ακούγεται το όνομα του Λάζαρου Τσαταλμπασίδη που μάλλον δεν δέχθηκε να είναι μέλος στο συμβούλιο) και 2-3 ως εκπρόσωποι τοπικών φορέων (Λιμενεργάτες, Επιμελητήριο, εργαζόμενοι).

Ο ΟΛΚ (που ιδρύθηκε το 2001, συνέχεια του Λιμενικού Ταμείου Καβάλας) επανέρχεται σε σχήμα διοίκησης με διαφορετικό πρόεδρο και διαφορετικό αντιπρόεδρο. Τα προηγούμενα χρόνια ο Χρήστος Ηλιάδης ήταν ταυτόχρονα πρόεδρος και δ. σύμβουλος. Η κ. Θυσιάδου θα είναι η πρώτη γυναίκα στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου. Πολλά στοιχεία δεν είναι γνωστά για αυτήν, πέραν του ότι συνεργάζεται ως καθηγητής με το πρώην ΤΕΙ (νυν ΔΙΠΑΕ) ενώ μετείχε στην ομάδα που συνέταξε την πρόταση που προεκλογικά παρουσίασε ο Μακάριος Λαζαρίδης για την ανάπτυξη της πόλης και του νομού Καβάλας.

eXTReMe Tracker