Λύσεις μέσω αστυνόμευσης σε όλους τους κεντρικούς πεζόδρομους

 Λύσεις μέσω αστυνόμευσης σε όλους τους κεντρικούς πεζόδρομους

Αθρόα προσέλευση κυρίως επαγγελματιών σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Δ. Καπναποθήκη, σε διαδικασία διαβούλευσης που αφορούσε τους πεζόδρομους της πόλης.

Η συζήτηση που έγινε χθες προκλήθηκε από καταγγελία επαγγελματιών, τα μαγαζιά των οποίων είναι δίπλα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τραπεζοκαθίσματα και άλλες πρόσθετες κατασκευές ενοχλούν αυτά τα μαγαζιά. Χθες συζητήθηκε η γενικότερη κατάσταση στους πεζόδρομους, για τους οποίους παράπονα έχουν και οι πολίτες που βαδίζουν σε αυτούς. Από τα πιο συνηθισμένα (είσοδος αυτοκινήτων και δικύκλων) έως τα πιο περίπλοκα (χρηματαποστολές).

Ο Δήμαρχος Καβάλας άφησε να εννοηθεί ότι αφού δοθεί προθεσμία συμμόρφωσης, στη συνέχεια θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι για την πιστή τήρηση του υφιστάμενου κανονισμού.

Ο εκπρόσωπος του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ Μένιος Δημογέροντας είπε ότι «… φοβόμαστε να μπούμε στους πεζόδρομους» ενώ ο Μάρκος Δέμπας ζήτησε αν χρειάζεται να αλλάξει ο κανονισμός των πεζόδρομων. «Πρέπει να σεβόμαστε το διπλανό μας» είπε για τους επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις των οποίων είναι κοντά σε σνακ μπαρ- εστιατόρια- καφετέριες- μπαρ κτλ. Ο Βασίλης Λεμονίδης ζήτησε να μπουν όρια στα τραπεζοκαθίσματα και να υπάρξει αστυνόμευση στους πεζόδρομους.

Με τη χθεσινή ευκαιρία ο Θόδωρος Μουριάδης υποσχέθηκε σύγχρονη ελεγχόμενη στάθμευση. Συχνούς ελέγχους στους πεζόδρομους. Τήρηση του ωραρίου φορτοεκφορτώσεων αλλά και συμμόρφωση στις χρηματαποστολές της Τράπεζας της Ελλάδας. Τη χθεσινή διαδικασία παρακολούθησαν εκτός από πολλούς επαγγελματίες και τους προέδρους φορέων που ήδη αναφέραμε και οι Γιώργος Γραμμένος, Μάκης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος Γιάννης Ιακωβίδης, όπως επίσης οι πρόεδροι σωματείων καφεζυθοπωλών και εστιατόρων.

Διαβάστε επίσης