μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Κάτι περισσότερο από καλές είναι οι σχέσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο. Αυτό αποδείχθηκε πρόσφατα, στη μεταξύ τους συνάντηση στην Αθήνα. Ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε αμέσως στον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος. Ο οποίος μετά από λίγη ώρα δέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Μέτιο. Συζητήθηκε στη λεπτομέρεια του, τη σημαντική του λεπτομέρεια, το θέμα του έργου του οικιακού φυσικού αερίου στην ΑΜΘ.

 

Συνεχίζει τις εθιμοτυπικές και ουσιαστικές συναντήσεις του η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας:  «Συναντήσαμε το μεσημέρι της Τρίτης 18/2/2020 την αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Αθανασία Γαϊτανίδου. Έγινε αναφορά στα τρέχοντα θέματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Καβάλας και στην κατάσταση των κτιρίων που στεγάζονται τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία. Επίσης συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση του ετήσιου Διαγωνισμού Ορθογραφίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, τον οποίον διοργανώνει η Ενωσή μας τα τελευταία χρόνια με την συμμετοχή όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας. Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του προς το δημόσιο σχολείο. Ο Αντιπεριφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόταση της συνδιοργάνωσης του Διαγωνισμού Ορθογραφίας μαζί με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Δεσμευτήκαμε ότι η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή μιας στενότερης συνεργασίας».

 


 

Ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος έκανε χθες τον απολογισμό της επίσκεψης Καράογλου στην Καβάλα. Στη συνέχεια, μιλώντας στο ράδιο Πρωινή, σχολίασε τη μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα. Αυτή την φορά ως δημοτικός σύμβουλος ο κ. Δράκος είπε: « Συνεδριάζαμε αναίτια ως τις 2 το πρωί. Ο κανονισμός αναφέρει ότι προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση γίνεται για μία μόνο ώρα. Πρέπει να τηρηθεί σε όλες τις συνεδριάσεις ότι λέει ο κανονισμός».

 

Με λίγα λόγια ο κ. Δράκος (ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που έμειναν ως το τέλος της προχθεσινής συνεδρίασης) ζητά πιο αυστηρή διαδικασία. Αυτό το μήνυμα το απευθύνει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς ο κ. Πεφάνης δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του. Πρέπει να έχει και τη βοήθεια των δημοτικών συμβούλων. Την έχει;

 

Στα λόγια ναι. Την ώρα της συνεδρίασης όχι. Σημειώνουμε ότι προχθές κι ενώ η συνεδρίαση τέλειωνε, κάποια θέματα αποσύρθηκαν. Αυτό διευκόλυνε τη λήξη της στις 2.10 το πρωί. Παρόντες ωστόσο δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν τα θέματα να μην αποσυρθούν αλλά να συζητηθούν! Αν γίνονταν δεκτό το αίτημα τους, η συνεδρίαση θα αργούσε ακόμη πιο πολύ.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Κώστα Αντωνιάδη μία ακόμη σύσκεψη για το προσεχές αεροπορικό σόου. Το αποτέλεσμα της δεν είναι συγκεκριμένο. Αποφασίστηκε να σταλεί και επιστολή στο Νίκο Παναγιωτόπουλο προκειμένου αυτός να βοηθήσει τη διοργάνωση. Το αν θα γίνει ή όχι η εκδήλωση, είναι κάτι που θα φανεί το προσεχές 10ήμερο. Πρώτη φορά στην ιστορία των αεροπορικών σόου φθάσαμε τέλος Φλεβάρη και η διοργάνωση παραμένει αβέβαιη.

 

Συμπολίτης ενοχλήθηκε επειδή δύο συνεχόμενα βράδια δεν λειτουργούσε ο φωτισμός στην οδό 13ης Σεπτέμβρη και σε παρακείμενους δρόμους στην ίδια περιοχή. Τηλεφώνησε στο νούμερο βλαβών του ΔΕΔΔΙΕ και με την άσκηση πίεσης κατάφερε ώστε τα φώτα να λειτουργήσουν πάλι. Το πρόβλημα φυσικά λύθηκε από συνεργείο του ΔΕΔΔΙΕ Καβάλας.

 

Η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ανακοίνωσε χθες την ειδική συνεδρίαση την Κυριακή, για την εκλογή νέων εκπροσώπων της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου στην Οικονομική Επιτροπή. Αυτό σημαίνει ότι για τη ΔΙΑΑΜΑΘ θα υπάρξει χωριστή συνεδρίαση, η οποία εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί σήμερα και θα γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα.

 

Για την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή αναζητείται πρόεδρος! Ο Κώστας Πεφάνης ειδοποίησε ότι θα απουσιάζει λόγω άλλης υποχρέωσης. Μάλλον θα απουσιάζει και η αντιπρόεδρος κ. Ευαγγελία Δρακονάκη. Ποιος άλλος έχει σειρά;

 

Στη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας ο Κώστας Κουνάκος διατήρησε τη θέση του, ακριβώς δίπλα στον Μάκη Παπαδόπουλο. Έτσι για να επιβεβαιώνεται ο … «φιλικός χωρισμός» τους. Απλώς να ενημερώσουν άλλα μέλη της ίδιας παρατάξης, τα οποία φέρονται να ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Κουνάκος να μετακινηθεί στην απέναντι πλευρά των θέσεων! Ή μήπως αυτό το ζήτησε (αν το ζήτησε) μέσω τρίτου ο ίδιος ο Μάκης Παπαδόπουλος;

 

Αύριο το μεσημέρι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου έχει προγραμματισμένο ραντεβού με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Η συνάντηση θα γίνει στο γραφείο του συλλόγου. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα της αγοράς και των μικρομεσαίων.

 

Αύριο Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η Νυρεμβέργη θα φιλοξενήσει το Μουσικό σχολείο της Καβάλας. Αυτό θα συνεργαστεί μουσικά με το ελληνικό σχολείο της γερμανικής πόλης. Κάπως έτσι θα γίνει μια ακόμη ελληνογερμανική μαθητική εκδήλωση και συνεργασία.

 

Χθες το απόγευμα στο κτίριο της Δημοτικής Καπναποθήκης ο Δήμος Καβάλας οργάνωσε διαβούλευση για τη λειτουργία των πεζόδρομων. Η διαβούλευση έγινε στον 4ο όροφο. Στο ισόγειο ο Γιάννης Βύζικας κρατούσε ανοιχτή την έκθεση γελοιογραφίας με θέμα το τσιγάρο. Φωτισμός και θέρμανση λειτουργούσαν κανονικά σε όλους τους ενδιάμεσους ορόφους (όπου δεν γίνονταν τίποτα). Η διαβούλευση του Δήμου πραγματοποιήθηκε χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση, όλοι όσοι μιλούσαν έπρεπε να φωνάζουν για να τους ακούν οι υπόλοιποι.

 

Έπιασαν τόπο τα παράπονα. Που μάλλον ήταν δίκαια. Ο Κώστας Αντωνιάδης προσκάλεσε και άλλους στο γραφείο του για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Καράογλου. Ευχόμαστε τώρα διορθωθεί ακόμη περισσότερο η διαδικασία. Στα θέματα της Θάσου να καλείται και η περιφερειακή σύμβουλος του νησιού.

 

Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ (κάτι που επιδιώκει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ) εντάσσεται η πρόσφατη συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Μαμτσαδέλη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας». Ο αναπληρωτής γραμματέας του τοπικού ΚΙΝΑΛ δεν συνηθίζει να μιλά στον σταθμό. Από εδώ και πέρα ίσως τον ακούμε συχνότερα στη συγκεκριμένη συχνότητα.

 

Για τη σημερινή Τσικνοπέμπτη ο Δήμαρχος Καβάλας έχει πρόγραμμα, ίδιο με αυτό της περσινής. Όταν (πέρσι) ήταν υποψήφιος Δήμαρχος. Θα βρίσκεται στην ίδια μεγάλη παρέα, σε επιχείρηση της πόλης. Ήταν αδύνατο να αρνηθεί αφού και καλά πέρασε και το συγκεκριμένο γλέντι του έφερε εκλογικό γούρι.

 

Εκλογές θα κάνει την Κυριακή η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, παράρτημα Καβάλας. Ο πρόεδρος κ. Θόδωρος Τζατζάρης παραιτήθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα. Φέρεται να έχει παράπονα, τα οποία αφορούν την κεντρική διοίκηση της Ένωσης. Η ανάρτηση του: «Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/[ΕΑΑΣ}/Παράρτημα Καβάλας…. Τίτλος ….ΤΕΛΟΣ. Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, μετά από σχεδόν 9 χρόνια και λίγους μήνες πριν τελειώσει η θητεία μου [30-6-2020} και ύστερα από την πρόσφατη επίσκεψη{13-2-2020} του Προέδρου της ΕΑΑΣ και υποψηφίου Προέδρου κατά τις επικείμενες εκλογές {23-2-2020}, αναγκάσθηκα να υποβάλω την παραίτησή μου.. Φίλοι και συνάδελφοι, η τιμή, η υπόληψη και η αξιοπρέπεια, για μένα είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες. όσοι δεν με γνωρίζουν, ας ρωτήσουν να μάθουν . Για το αν η θητεία μου στη θέση του Προέδρου του Παραρτήματος ήταν επιτυχής ή όχι, το αφήνω στην κρίση των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας. Καλή επιτυχία στους συναδέλφους στις εκλογές της 23ης Φεβ 2020».

 

Κι άλλη δωρεά από τις εταιρίες του αγωγού ΤΑΡ. Όπως διαβάζουμε στην χθεσινή απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη «…χαρακτηρίζουμε ως πολιτιστική, τη σύμβαση χορηγίας της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “Trans  Adriatic Pipeline AG” μέσω του ελληνικού υποκαταστήματός της “Trans Adriatic Pipeline AG GREECE”, ως χορηγού, προς την “Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων& Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης”, ως αποδέκτη χορηγίας, συνολικού ποσού είκοσι χιλιάδων ευρώ(20.000,00€), με αντικείμενο την διεξαγωγή μελετών και εργασιών αποκατάστασης, στερέωσης, ανάδειξης και προβολής των εντοπισμένων οχυρών του Α ́ Παγκοσμίου Πολέμου, στην ορεινή Καβάλα».

 

Διαβάστε επίσης