Λύση του προβλήματος των χώρων στάθμευσης μέσω κοινοβουλευτικής διαδικασίας

 Λύση του προβλήματος των χώρων στάθμευσης μέσω κοινοβουλευτικής διαδικασίας

Για το μείζονος σημασίας πρόβλημα των χώρων στάθμευσης στην Καβάλα μίλησε την Παρασκευή στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης. Επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση λόγω της επίμονης καταγγελίας είναι σοβαρή.

Με έμμεσο τρόπο υπέδειξε ως σωστή λύση αυτήν που θα προέλθει από την κοινοβουλευτική διαδικασία. Εξ αυτού του λόγου ζητά χαμηλούς τόνους, παρέμβαση στο θέμα των 3 βουλευτών της ΝΔ.

Η συνέντευξη

Ερ: Υπάρχει μια φήμη ότι θα κλείσουν και άλλα κεντρικά παρκινγκ μπορείτε να μας πείτε, υπάρχουν και άλλες καταγγελίες;

Απ: Είναι γνωστό ότι υπήρξε μια επώνυμη καταγγελία από το σύλλογο ιδιοκτητών στεγασμένων παρκινγκ όσον αφορά για το γνωστό παρκινγκ της Ροδόπης. Από εκεί και πέρα κινήθηκε η διαδικασία μέσω της Διεύθυνσης Μεταφορών στην οποία απευθυνότανε και είναι γνωστό ότι και ο Δήμος και ο μισθωτής προσέφυγαν πρώτα στην αποκεντρωμένη όσο και στα διοικητικά δικαστήρια.

Προχθές είχαμε την ανακοίνωση της απόρριψης όσον την προσωρινή διαταγή, να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό ότι επρόκειτο για την προσωρινή διαταγή, επί της αίτησης αναστολής που κατέθεσε ο μισθωτής και ο ιδιοκτήτης.

Το κακό και το ανησυχητικό είναι ότι με τη συγκεκριμένη καταγγελία άνοιξε ο ασκός του Αιόλου δηλαδή μπαίνουμε πλέον σε μια διαδικασία ελέγχου  όλων των παρκινγκ στην πόλη της Καβάλας. Φυσικά δεν ξέρω τι θα βγάλει αυτή η ιστορία.

Δεν ξέρω τι θα βγάλει αυτός ο έλεγχος. Δεν είμαι σε θέση να σας πω ποια παρκινγκ είναι νόμιμα δηλαδή έχουνε νόμιμη λειτουργία όσον αφορά για την επιχείρηση την οποία ασκούν στο συγκεκριμένο χώρο και ποια δεν τα έχουνε και μπορούνε να τα βγάλουνε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το θέμα είναι ότι με την καταγγελία αυτή ανοίγει όπως σας είπα ο ασκός του Αιόλου. Εύχομαι και ευελπιστώ να αποτελέσει ένα καμπανάκι για όλους τους θεσμικούς φορείς και να ασχοληθούν πιο σοβαρά με αυτό το τεράστιο θέμα που θα δημιουργηθεί στην πόλη της Καβάλας.

Ερ: Μήπως ξέρετε ποιος είναι ο εκπρόσωπος αυτού του σωματείου εδώ στην Καβάλα γιατί αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο ότι υπάρχει εκπρόσωπος και μάλιστα γυναίκα.

Απ: Όχι δεν γνωρίζω.

Ερ: Ο κ. Κουνάκος ισχυρίστηκε κι αυτός ότι σε αυτό το πλαίσιο, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, κινδυνεύουν ή θα ελεγχθούν ακόμη και άλλες περιοχές όπως ο χώρος στάθμευσης στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, στο «Ανθή Καραγιάννη» αλλά και σε Σούπερ Μάρκετ.

Απ: Κοιτάξτε για αυτό είπα ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτή τη φάση. Όσο το δυνατό πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους, όλοι οι αυτοδιοικητικοί αλλά και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής πολιτείας. Αυτό θα είναι προς το συμφέρον της πόλης της Καβάλας.

Εμείς λόγω της υπηρεσίας μας που βέβαια αυτή τη στιγμή είναι λαβωμένη λόγω του κορωνοϊού, λόγω της πανδημίας, παρόλα αυτά ετοιμάσαμε όλους τους φακέλους γιατί όταν κάνεις μια καταγγελία πρέπει στη συνέχεια να ετοιμάσεις τους φακέλους και στην αποκεντρωμένη αλλά και στο διοικητικό δικαστήριο, εννοώ τις απόψεις. Από εκεί και πέρα εμείς σαν υπηρεσία θα ελέγξουμε αυτά που πρέπει μέσα στην πόλη της Καβάλας.

Αν πρέπει να πάμε σε άλλα υπαίθρια παρκινγκ, στο «Ανθή Καραγιάννη» ή στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων ή στα Σούπερ Μάρκετ νομίζω ότι δεν είναι της στιγμής να το συζητήσουμε. Πάντως και για αυτό κάνω μια έκκληση και στο Δήμαρχο και στους Βουλευτές αλλά και σε όλους τους θεσμικούς φορείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δούμε πως μπορεί να το ξεπεράσει η πόλη της Καβάλας το συγκεκριμένο ζήτημα γιατί αυτό το ζήτημα απασχόλησε και άλλες πόλεις.

Ερ: Αυτό θέλαμε να σας ρωτήσουμε, όσα γίνονται στην Καβάλα έχουν γίνει και αλλού;

Απ: Απ` ότι γνωρίζω έχει γίνει και στην Αθήνα και στην Πάτρα και στην Κρήτη. Υπήρξε κάποια νομοθετική παρέμβαση, τώρα ακούγονται διάφορες απόψεις ένθεν και ένθεν. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Καβάλας αλλά και του συλλόγου στεγασμένων  παρκινγκ έχουν τις δικές τους απόψεις.

Σε αυτό το παιχνίδι όμως πρέπει ποια να μπουν ενεργά και οι βουλευτές και ο υπουργός μας για να βρεθεί μια λύση πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας γιατί είναι γνωστό ότι δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα μέσα στην πόλη της Καβάλας. Από την άλλη όμως και εμείς σαν υπηρεσία από τη στιγμή που υπάρχει μια επίμονη  καταγγελία, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο.

Ερ: Γιατί την λέτε επίμονη την καταγγελία; Αισθάνεστε ότι επιμένει αυτός ο φορέας;

Απ: Απ` ότι γνωρίζω ο πρόεδρος ήταν και στο διοικητικό δικαστήριο σαν μάρτυρας απ` ότι διάβασα στα σχόλια των εφημερίδων και νομίζω ότι βλέπει από κοντά το συγκεκριμένο θέμα και έχει κάνει δηλώσεις σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς. Επομένως είναι μια καταγγελία που δεν έγινε μόνο για να γίνει, δείχνει ότι θα υπάρχει και συνέχεια.

Διαβάστε επίσης