• 26 Απριλίου 2024,

Λύθηκε η παρεξήγηση για τη σταυροδοσία στις εκλογές του Επιμελητηρίου

 Λύθηκε η παρεξήγηση για τη σταυροδοσία στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Χωρίς να έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, δημιουργήθηκε όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε μια παρεξήγηση, σχετικά με τις εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας τον Δεκέμβριο. Η παρεξήγηση αυτή δεν έχει σχέση με λίστες και καταλόγους μελών, αλλά με τον τρόπο εκλογής του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Κάποιοι που υποστήριζαν ότι γνωρίζουν τη διαδικασία διέδωσαν ότι αυτή τη φορά η ψηφοφορία θα είναι διαφορετική, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Υποστήριξαν δηλαδή ότι λόγω της αλλαγής του νόμου όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου που θα είναι ταμειακώς τακτοποιημένα θα μπορούν να ψηφίσουν όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως τμήματος από το οποίο καθένας προέρχεται.

Με την ανακοίνωσή της η εκλογική επιτροπή ξεκαθαρίζει ότι και αυτή τη φορά η εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς και στις προηγούμενες εκλογές. Θα υπάρχουν δηλαδή όχι μία αλλά πέντε διαφορετικές κάλπες. Κάθε μέλος του Επιμελητηρίου θα ψηφίζει σε μία ξεχωριστή κάλπη τους υποψηφίους του τμήματος από το οποίο προέρχεται.

Το ψηφοδέλτιο κάθε συνδυασμού θα είναι ενιαίο, ωστόσο θα είναι ξεχωριστή και ευδιάκριτη η αναγραφή των υποψηφίων έκαστου τμήματος. Κατά συνέπεια, εκείνο που θα πρέπει να κάνει κάθε υποψήφιος είναι ευκολότερο, καθώς απευθύνεται στα μέλη του τμήματός του και όχι συνολικά σε όλα τα μέλη του επιχειρηματικού φορέα.

Το τοπίο ξεκαθάρισε την Τρίτη με τη δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε η εκλογική επιτροπή. Τώρα, όσοι προετοιμάζονταν διαφορετικά θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Το γεγονός διευκολύνει κυρίως όσους διαθέτουν εμπειρία προηγούμενων εκλογών του Επιμελητηρίου, καθώς ότι ακριβώς έπραξαν στις προηγούμενες εκλογές θα επαναλάβουν και το Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης