Σήμερα συνεδριάζει το Σ.Α.Σ. – Γνωμοδοτεί για τα δρομολόγια της Θάσου

 Σήμερα συνεδριάζει το Σ.Α.Σ. – Γνωμοδοτεί για τα δρομολόγια της Θάσου

Συνεδριάζει σήμερα στην Αθήνα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβάνονται δύο που έχουν σχέση με τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου και της Κεραμωτής.

Κατ’ αρχήν, στο 27ο θέμα θα καθοριστούν τα δρομολόγια των φέρρυ μπωτ στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα, Κεραμωτής – Πρίνου, Καβάλας – Πρίνου για τη δρομολογιακή περίοδο 2017 – 2018. Είναι εύκολο να λυθεί ο γρίφος στη γραμμή της Κεραμωτής με το Λιμένα. Νέο δεδομένο είναι η γραμμή Κεραμωτής – Πρίνου και δύσκολος γρίφος θα είναι τα χειμερινά δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες νέα συνάντηση, ειδικά για τη γραμμή του Πρίνου, προκειμένου να συμφωνήσουν μεταξύ τους. Λέγεται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη συνάντηση έλαβε χώρα στο υπουργείο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Το 28ο θέμα, δεύτερο στη σειρά με τοπικό ενδιαφέρον, αφορά στο καινούργιο φέρρυ μπωτ το οποίο βρίσκεται ήδη στη Θάσο. Πρόκειται για το φέρρυ μπωτ που είχε την ονομασία «Πρωτοπόρος» αλλά έχει ήδη μετονομασθεί σε «Δημήτριος Χ». Θα πρέπει να εγκριθεί η ετήσια δήλωση δρομολόγησης του μεγάλου αυτού πλοίου στη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα Θάσου για την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2017  έως 31 Οκτωβρίου 2018. Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, φαίνεται ότι για το χειμώνα η γραμμή Καβάλας – Πρίνου και το αντίστροφο θα εξυπηρετείται με δύο μόνο δρομολόγια.

Διαβάστε επίσης