Μ. Φιλιππίδου: «Μοναδική λύση το ιδιωτικό ΚΔΑΠ ΑμΕΑ για την Αγία Μαρίνα»

 Μ. Φιλιππίδου: «Μοναδική λύση το ιδιωτικό ΚΔΑΠ ΑμΕΑ για την Αγία Μαρίνα»

Ο δικηγόρος Μαρίνα Φιλιππίδου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την αλλαγή δεδομένων στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα και την επαναλειτουργία του υπό διαφορετική μορφή. Όπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ, η επαναλειτουργία του ιδρύματος επίκειται και πλέον είναι θέμα λίγων ημερών.

Μας εξήγησε ότι η ιδιωτικοποίηση του ιδρύματος ήταν η μοναδική επιλογή και λύση, αφού όπως τόνισε δεν υπήρξε οποιαδήποτε κρατική βοήθεια. Εξηγώντας όσα μεσολάβησαν, η κ. Φιλιππίδου τόνισε: «Αφού καταβάλαμε πολλές προσπάθειες ανέκυψε η πρόταση των ιδιωτών. Έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θα έκλεινε το ίδρυμα ή εάν θα υιοθετούνταν η ιδιωτική πρόταση, ως μοναδική λύση».

Η κ. Φιλιππίδου ουδέποτε ήταν μέλος της διοικήσεως του ιδρύματος κι απλά συμπαραστάθηκε ενεργά στο ΔΣ επιδεικνύοντας διαρκές ενδιαφέρον στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Χθες εξήγησε ότι νοικιάστηκε ο ισόγειος όροφος και ανακαινίσθηκε ενώ θα ενοικιασθεί και ο πρώτος όροφος του ίδιου κτηρίου. Επεσήμανε επίσης ότι φέτος λόγω καθυστέρησης θα απασχοληθούν δημιουργικά μόνο 15 παιδιά, ωστόσο την επόμενη χρονιά ο αριθμός θα αυξηθεί.

Τόνισε επίσης ότι οι επενδυτές που αναλαμβάνουν το καθήκον λειτουργίας του ιδρύματος Αγία Μαρίνα έχουν υλοποιήσει ανάλογη πρωτοβουλία στη Δράμα. Το χρέος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Φιλιππίδου, διατηρείται χωρίς όμως να επηρεάζει την αλλαγή των δεδομένων. Τέλος, διευκρίνισε ότι θα λειτουργήσει ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑμΕΑ που θα διαθέτει και όχημα προκειμένου να συγκεντρώνει τα φιλοξενούμενα παιδιά από την οικία τους.

Διαβάστε επίσης