Μαγαζιά γωνία στην αγορά – Η ΔΕΗ «εγκαταλείπει» το κτίριο της Ιχθυόσκαλας

 Μαγαζιά γωνία στην αγορά – Η ΔΕΗ «εγκαταλείπει» το κτίριο της Ιχθυόσκαλας

Για την αγορά της Καβάλας η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος ακόμη πιο έντονων προετοιμασιών.

Διεργασιών και διαπραγματεύσεων προκειμένου να διαμορφωθούν οι νέες συνθήκες για την Άνοιξη. Για το Καλοκαίρι. Για τον τουρισμό. Αυτό όλοι γνωρίζουν ότι γίνεται. Άλλοτε φανερά κι άλλοτε όχι. Φημολογούνται με λίγα λόγια πολλά και διάφορα.

Φαίνονται κάποια άλλα. Το «οδοιπορικό» μας στο κέντρο της πόλης το ξεκινούμε από δύο (και όχι ένα) … «μαγαζιά γωνία». Στην ίδια γωνία. Βενιζέλου και Φιλελλήνων. Το μεν πρώτο (κάτω από το ξενοδοχείο Γαλαξίας) μετατρέπεται σε κατάστημα αθλητικών ρούχων και υποδημάτων.

Η συμφωνία σχετικά πρόσφατη, μπήκε σε φάση υλοποίησης. Ο χώρος ήταν για χρόνια τραπεζικό κατάστημα. Αλλά αυτό αποχώρησε πρόσφατα και οριστικά. Ακριβώς απέναντι έκλεισε το πρατήριο άρτου (πρωινό, καφές κτλ).

Στη θέση του λέγεται ότι θα «έρθει» επιχείρηση ζαχαροπλαστείου από την πόλη της Δράμας. Μια ακόμη επιχείρηση της Δράμας που αναπτύσσεται στην τουριστική Καβάλα. Ο επαγγελματίας περιγράφεται να αναζητούσε καιρό κατάλληλο χώρο και όπως όλα δείχνουν τον βρήκε.

Ενδιαφέρουσα η συζήτηση που αναπτύσσεται σχετικά με το κατάστημα της ΔΕΗ. Σήμερα βρίσκεται στο γνωστό κτίριο της περιοχής της Ιχθυόσκαλας. Είναι εκεί αρκετά χρόνια. Η ΔΕΗ αλλάζει. Εκτός όλων των άλλων «απορροφά» την εταιρία του Κωτσόβολου.

Για την Καβάλα είναι βέβαιο ότι η ΔΕΗ θα έρθει στο κέντρο της πόλης. Άλλοι ισχυρίζονται στο σημερινό κατάστημα Κωτσόβολος. Άλλοι, καλύτερα ενημερωμένοι όπως λένε, κάνουν λόγο για συμφωνία της εταιρίας και λειτουργία του καταστήματος της στο πρώην Bodyline.

Επί της οδού Ερυθρού Σταυρού. Χώρος μεγάλος αλλά ανοίκιαστος πολλά έτη. Ο χρόνος θα δείξει. Ωστόσο ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας θεωρεί σίγουρη κι αυτός την αποχώρηση της ΔΕΗ, ετοιμάζεται να «απλωθεί» σε όλο το ακίνητο της περιοχής Ιχθυόσκαλας.

Κατά τα άλλα στην αγορά της Καβάλας συμβαίνουν και τα ακόλουθα: Το κατάστημα στην Ομόνοια της NOVA που ήταν κλειστό αρκετές εβδομάδες, επαναλειτούργησε μετά από μια σύντομη ανακαίνιση. Πάλι ως κατάστημα NOVA. Δηλαδή κινητής τηλεφωνίας.

Στην Ομόνοια επίσης και πρόσφατα έπαψε να λειτουργεί κρεοπωλείο. Το κατάστημα νοικιάστηκε ήδη. Δεν υπάρχουν νεότερα για τη μεγάλη επένδυση στο ακίνητο πρώην κλινική Μητέρα. Οι εργασίες παραμένουν σε διακοπή. Μια ακόμη «αλυσίδα» φημολογείται ότι έκανε τις προβλεπόμενες συμφωνίες κι ετοιμάζεται να ανοίξει κατάστημα στην πόλη μας.

Διαβάστε επίσης