• 10 Μαΐου 2024,

Δυνατό «όχι» των κατοίκων της Λεκάνης στο φωτοβολταϊκό πάρκο

 Δυνατό «όχι» των κατοίκων της Λεκάνης στο φωτοβολταϊκό πάρκο

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Λεκάνη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του χωριού, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και παραγόντων.

Δηλώθηκε η σταθερή και δυνατή αντίθετη άποψη στο προτεινόμενο φωτοβολταϊκό πάρκο. Ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό χιλιάδων πάνελ, ορισμένα από τα οποία θα είναι σε μικρή απόσταση από τα σπίτια της Λεκάνης.

Εκτός από τους κατοίκους του χωριού στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Τάσος Τσολάκης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των Κτηνοτρόφων Νίκος Δημόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Λυμπεράκης. Αρχικά περιγράφηκε το προτεινόμενο φωτοβολταϊκό. Όλα τα τεχνικά στοιχεία που το αφορούν.

Δηλώθηκαν οι λόγοι για τους οποίους οι κάτοικοι της Λεκάνης είναι αντίθετοι. Εξηγήθηκαν οι νομικές ενέργειες που έγιναν μέχρι τώρα αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν. Η προσπάθεια θα έχει συνέχεια και μάλιστα δυναμική. Σχεδιάζεται η πραγματοποίηση και πολιτιστικής εκδήλωσης για να συγκεντρωθούν χρήματα μιας και ειδικά οι προσφυγές και ενστάσεις που θα γίνουν έχουν κόστος.

Διαβάστε επίσης