• 24 Απριλίου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά λύνουμε διαχρονικά προβλήματα της Καβάλας»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά λύνουμε διαχρονικά προβλήματα της Καβάλας»

Τον απολογισμό της μέχρι τώρα βουλευτικής του θητείας κλήθηκε να κάνει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της «Πρωινής» και στους δημοσιογράφους κ. Ν Γενικόπουλο και Θ. Θεοδωρίδη.

«Οι πολιτικοί κρινόμαστε από τους πολίτες και ο λόγος τους είναι αυτός που τελικά έχει τη μεγαλύτερη αξία. Πέρα από αυτό, πάντως, σε αυτούς τους 28 μήνες που έχω την τιμή να εκπροσωπώ τις Καβαλιώτισσες και τους Καβαλιώτες στη Βουλή, εν μέσω αναμφίβολα δύσκολων καταστάσεων, εκτιμώ ότι έχουν γίνει πολλά και προσωπικά είμαι ικανοποιημένος για το έργο μου. Χρόνια ζητήματα που ταλάνιζαν επί δεκαετίες την περιοχή μας λύθηκαν ή ξεκόλλησαν από το τέλμα στο οποίο βρίσκονταν τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Ανέφερε ενδεικτικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του παλαιού νοσοκομείου της Καβάλας, την επίλυση του θέματος του φυσικού αερίου που είχε βαλτώσει επί ΣΥΡΙΖΑ, την ένταξη στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου, τις θετικές εξελίξεις με το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και την Αλάνα Ηρακλείτσας, καθώς και τα τρία ΚΕΠ σε Κεραμωτή, Λιμενάρια και Αμυγδαλεώνα (έκανε γνωστό μάλιστα ότι στα μέσα Δεκεμβρίου θα έρθει στην περιοχή μας ο υφυπουργός κ. Γ. Γεωργαντάς για τα εγκαίνια).

Επίσης, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στον μόνιμο γιατρό στο Ιατρείο της Παραλίας Οφρυνίου, στην προετοιμασία και κατάθεση του τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου, στην εξασφάλιση με τη συμβολή όλων 1.000.000 ευρώ για τον καθαρισμό των Τεναγών, αλλά και στο ΑΤΜ στη Νικήσιανη, σημειώνοντας: «Ας με λοιδόρησαν ορισμένοι γι’ αυτό, δεν με πειράζει. Ας ρωτήσουν τους κατοίκους της περιοχής αν χρειαζόταν αυτό ή όχι. Γενικά, κατά τη δική μου άποψη ο απολογισμός μου είναι θετικός. Θα τον θέσω υπόψιν των συμπολιτών μου όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών το 2023 και εκείνοι θα αποφασίσουν αν ο Μακάριος Λαζαρίδης θα συνεχίσει να τους εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι να συνεχίζω να προσπαθώ για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Είναι το μεγάλο στοίχημα και είμαι βέβαιος ότι θα κερδηθεί».

Για το Ιατρείο της παραλίας Οφρυνίου ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «χρειάστηκε πάρα πολλά χρόνια για να δούμε επιτέλους να γίνεται πράξη ένα πάγιο, διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Στις 3 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις αξιολόγησης για τη θέση του μόνιμου γιατρού στην περιοχή. Άμεσα θα αναλάβει υπηρεσία ο γιατρός, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και βγει το σχετικό ΦΕΚ».

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που προχωράει και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου πιθανόν να έχουν ολοκληρωθεί τα γραφειοκρατικά ώστε να περάσει στα χέρια της «Egnatia Aviation», μία από τις τρεις μεγαλύτερες σχολές εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη. «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για την Καβάλα που μια τέτοια εταιρεία βρίσκεται στον τόπο μας. Πρόκειται για μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 10.000.000 ευρώ και θα φέρει πάνω από 150 – 200 καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο γαλάζιος βουλευτής.

Διαβάστε επίσης