Μάκης Κατσαβάκης: « Εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος ο Παύλος Δερμιτζάκης»

 Μάκης Κατσαβάκης: «  Εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος ο Παύλος Δερμιτζάκης»

Δηλώσεις για το παιχνίδι της Κυριακής μεταξύ του Αλέξανδρου και του ΑΟΚ έκανε στην Αθλητική Πρωινή, ο προπονητής της ομάδας του Κιλκίς Μάκης Κατσαβάκης που διετέλεσε προπονητής στο Καβαλιώτικο συγκρότημα την περίοδο 1998-1999 στην Α` Εθνική.

Αναλυτικά η συνέντευξη του έμπειρου προπονητή.

Ερώτηση: Πείτε μας την άποψη σας για το Κυριακάτικο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο φορμαρισμένες ομάδες όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα;

Απάντηση:  Η Καβάλα έχει τον πρώτο λόγο, είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο. Αυτό το ευχόμαστε όλοι. Όσοι έχουμε περάσει από εκεί με οποιαδήποτε ιδιότητα και όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο σίγουρα θέλουμε αυτή η ομάδα να φύγει επάνω όσο πιο γρήγορα γίνεται και να βρεθεί στο φυσικό της χώρο που είναι η Σουπερ Λιγκ.  Για την Καβάλα είναι μια μεταβατική περίοδο.  Πραγματικά εύχομαι να ανέβει κατηγορία. Εμείς από την πλευρά μας θα την αντιμετωπίσουμε με πολύ σεβασμό, όπως κάνουμε με όλες τις ομάδες. Αναγνωρίζουμε ότι ο ΑΟΚ έχει μια πιο καλή και πιο δεμένη ομάδα από μας.  Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο γίνεται επιθετικά όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Να δώσουμε θέαμα όσο γίνεται περισσότερο και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι μπορέσουμε σε αυτή την αναμέτρηση.

Ερώτηση: Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως έκπληξη την πορεία της ομάδα σας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα;

Απάντηση:   Κοιτάξτε είναι μια επιχείρηση και μια Ακαδημία όπου ίσως  και εγώ συμμετέχω  σαν συνιδιοκτήτης σε αυτή την προσπάθεια.  Γίνονται κουβέντες αφού πλέον το ποδόσφαιρο οδεύει προς το εκεί, να δημιουργηθούν υγιείς πυρήνες με παιδιά τα οποία θα προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να στραφούνε όλοι.

Είτε σε ιδιωτική μορφή όπως είναι ο Αλέξανδρος, είτε σε ομάδα όπως είναι η Καβάλα αλλά και άλλοι σύλλογοι.

Η πολιτεία πρέπει να πάρει κάποια μέτρα για το ποδόσφαιρο, να το γκρεμίσει και να το ξαναχτίσει από την αρχή.

Για τον Αλέξανδρο είναι μια εμπειρία η Γ` Εθνική. Εχουμε μετακινήσεις που στοιχίζουνε. Η ομάδα βέβαια έχει και μερικά έμπειρά παιδιά.  Αυτή είναι η σκέψη να βρεθούν έμπειρα παιδιά και δίπλα σε αυτούς να  έρχονται νεαροί σε ηλικία παίκτες. Μόλις η ομάδα αναπνεύσει και άλλο στη βαθμολογία και αποφύγει τον υποβιβασμό θα μπούνε στην ομάδα και άλλα νέα παιδιά.   Ο στόχος μας είναι η παραμονή.

Θέλουμε να παίξουνε σε κάποια στιγμή νέα παιδιά όχι μόνο από την περιοχή του Κιλκίς αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που την ξέρω πολύ καλά. Υπάρχει άφθονο υλικό.   Εχω στην Ευκαρπία τα τελευταία χρόνια μια σχολή για ατομική βελτίωση και βλέπω ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα.

Νομίζω ότι υποχρεωτικά η ομοσπονδία πρέπει να βάλει σε όλες τις κατηγορίες παιδιά κάτω των 20 ετών.

Ερώτηση: Που θα κριθεί το παιχνίδι της Κυριακής;

Απάντηση;  Νομίζω θα κυριαρχήσει το επίπεδο της μονομαχίας. Αν  κάποια κερδίσει τις μονομαχίες σίγουρα θα έχει την πολυτέλεια να κάνει περισσότερες επιθέσεις.

Αν αυτές συνοδεύονται με ποιότητα, η πλάστιγγα θα γείρει προς αυτήν.

Ερώτηση: Θα είναι και μια μονομαχία Κατσαβάκη και Δερμιτζάκη;

Απάντηση:  Τον Παύλο τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Τον θεωρώ φίλο και είναι τιμή να έχεις φίλο τον Παύλο Δερμιτζάκη.  Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Εχει γράψει και γράφει τη δική του πορεία στο Ελληνικό πρωτάθλημα.   Ξέρω ότι αγαπάει την Καβάλα περισσότερο απ` όλους και είναι ένας άνθρωπος καθαρός και έντιμος.

Εγώ προσωπικά του εύχομαι τα καλύτερα. Να χτίσει μια ομάδα που σιγά- σιγά θα την οδηγήσει στη Σουπερ Λιγκ.

Ερώτηση: Τι θυμάται ο Μάκης Κατσαβάκης από το πέρασμα του στον ΑΟΚ περίπου εδώ και 20 χρόνια;

Απάντηση:  Την Καβάλα τη θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου.  Εχω  πολλούς  φίλους. Ηταν τότε μια καταπληκτική πορεία που είχαμε κάνει. Ένα ντεμαράζ όπου αποφύγαμε πολύ γρήγορο τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Ηταν μια έντιμη προσπάθεια με καλούς παράγοντες και ένα γήπεδο γεμάτο. Μόνο χαρά και ευγνωμοσύνη νιώθω εγώ προσωπικά γι` αυτή την ομάδα και γι` αυτή την πόλη.

 

Διαβάστε επίσης