• 19 Απριλίου 2024,

Είσαι deliveras ; Sigoura den masas !

 Είσαι deliveras ; Sigoura den masas !

Είναι αναμφισβήτητα ένα απο τα πιο δύσκολα επαγγέλματα αφού θα πρέπει να είσαι πολλές ώρες στον δρόμο και μάλιστα κάτω απο δύσκολες πολλές φορές συνθήκες.

Είτε είναι καλοκαίρι και σε καίει ο ήλιος , είτε είναι χειμώνας και σε ξυρίζει το κρύο το πακέτο πρέπει να φτάσει στον προορισμό του και μάλιστα στην ώρα του.

Οι ντελιβεράδες έχουν αυξηθεί ραγδαία  τα τελευταία χρόνια , κυρίως απο τότε που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια αυτά τα καινούργια take away cafe αλλά και απο τότε που μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα μας το πακέτο.

Μέχρι το 2008 που στην Ελλάδα η οικονομία ήταν σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης το πακέτο δεν υπήρχε και αν υπήρχε ήταν αρκετά περιορισμένο.

Οταν άρχισαν όμως τα μνημόνια και άρχισαν να σφίγγουν τα κωλομέρια ο κόσμος περιόρισε τις εξόδους και για λόγους οικονομίας στράφηκε προς το πακέτο.

Γιατί να πάμε να πιούμε τον καφέ έξω ;

Θα τον παραγγείλουμε και θα τον πιούμε στο σπίτι μας.

Γιατί να να βγούμε έξω να φάμε ;

Θα παραγγείλουμε απο έξω και θα τα φάμε στην κουζίνα του σπιτιού μας.

Για τον λόγο αυτό και τα περισσότερα ελληνικά σπίτια τα πέτρινα χρόνια της κρίσης λειτουργούν ταυτόχρονα  και ως καφετέριες , ταβέρνες και κλάμπ πολλές φορές αφού αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε όλα εντός.

Εμείς στο σπίτι μέσα και οι ντελιβεράδες στους δρόμους έξω να προσπαθούν να ικανοποιήσουν αυτό το νέο κύμα ,την νέα μόδα της παραγγελίας στο σπίτι.

Αν κυκλοφορήσεις την Κυριακή μετά το μεσημέρι  στην Καβάλα οι μόνοι που υπάρχουν στους δρόμους είναι οι ντελιβεράδες.

Είναι ελάχιστες οι επιχειρήσεις εστίασης που δεν έχουν ντελίβερι.

Και αυτοί που δεν έχουν ακόμα θα βάλουν γιατί θα δούνε τον ημερήσιο τους τζίρο να εκτοξεύεται.

Λίγο η κρίση λίγο το οτι ο έλληνας τα θέλει όλα στο πιάτο έχουν κάνει την υπηρεσία αυτή τόσο απαραίητη όσο και το ίντερνετ.

Εδώ έχουν ξεκινήσει να έχουν ντελίβερι και τα περίπτερα.

Παίρνει ο άλλος τηλέφωνο στο περίπτερο και παραγγέλνει απο τσιγάρα μέχρι περιοδικά και γαριδάκια !

Απο την άλλη για να κάνεις αυτή την δουλειά θα πρέπει να έχεις τα κότσια και να αντέχεις γιατί οι συνθήκες δεν είναι πάντα καλές ή μάλλον τις περισσότερες φορές δεν είναι καλές.

Η εποχή του ντελιβερά είναι η άνοιξη που όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς οτι ως εποχή κοντεύει να εξαφανιστεί αφού τα τελευταία χρόνια πάμε κατευθείαν απο το καλοκαίρι στον χειμώνα και το ανάποδο.

Αυτή η όμορφη μεταβατική περίοδο της άνοιξης μας έχει αφήσει εδώ και χρόνια.

Την έχει καταπιεί η κλιματική αλλαγή.

Για να έχεις πάρει την απόφαση να γίνεις ντελιβεράς σημαίνει οτι δεν μασας !

Δεν είναι βέβαια ένα επάγγελμα καριέρας αλλά είναι ένα επάγγλεμα που μπορεί στην προκειμένη περίοδο της ζωή σου να σε βοηθήσει και να σε βγάλει απο κάποια οικονομικά αδιέξοδα που μπορεί να έχουν προκύψει και να σε βασανίζουν.

Ένας ντελιβεράς δεν μένει ποτέ απο δουλειά.

Είναι βέβαια, να έχετε υπόψη σας, πάρα πολλοί και αυτοί που έχουν επιχειρήσει να κάνουν αυτό το επάγγελμα αλλά στην πορεία το έχουν εγκαταλείψει γιατί πολύ απλά δεν αντέξανε την άσφαλτο.

 

Φαίνεται οτι η σημερινή Πέμπτη είναι η ημέρα μετάβασης στον χειμώνα αφού ξεχνάμε , έστω και προσωρινά τους νοτιάδες , και για πρώτη φορά θα έχουμε για φέτος τον χειμώνα θερμοκρασίες εκεί γύρω στο 0 ή ακόμα και κάτω απο 0.

Ο χειμώνας φαίνεται οτι έρχεται μαζί με τον Δεκέμβρη και έρχεται να μας ζορίσει με χαμηλές θερμοκρασίες που είναι όμως και λογικές για την εποχή.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης