• 19 Απριλίου 2024,

Μάλλον η τελευταία συνεδρίαση όσων εξελέγησαν το 2014

 Μάλλον η τελευταία συνεδρίαση όσων εξελέγησαν το 2014

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα στις 8:00 φαίνεται να είναι η τελευταία συνεδρίαση ενός δημοτικού συμβουλίου που ανέλαβε καθήκοντα στο Δήμο Καβάλας το Σεπτέμβριο του 2014.

Είναι μία συνεδρίαση για να λυθούν κάποιες εκκρεμότητες όσον αφορά υπηρεσιακά θέματα,  άρα λιγότερο ή και ελάχιστα συνεδρίαση ουσίας. Στην ημερήσια διάταξη έχουν γραφτεί 18 θέματα από τα οποία ξεχωρίζουν:

Η σύνταξη τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού δεύτερου τριμήνου 2019 για το ταμείο του δήμου Καβάλας. Έγκριση πρόσφατης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» συμμετοχή του Δήμου Καβάλας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ίντερεκt αλλά και η προγραμματική σύμβαση που πρέπει να εγκριθεί με τη ΔΙΑΜΑΘ. Θέμα της οι υποστηρικτικές ενέργειες για την υλοποίηση υποέργου για τη διαχείριση βιοαποβλήτων στους μεγάλους δήμους της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών ή και ετών παραλαμβάνει ο Δήμος Καβάλας την απαραίτητη στατική μελέτη με την οποία θα προσπαθήσει να χρηματοδοτήσει το έργο της επισκευής της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου.

Όλα αυτά αφορούν το διαδικαστικό και ουσιαστικό μέρος της συνεδρίασης δηλαδή είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τους δημοτικούς συμβούλους. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το συναισθηματικό μέρος της διαδικασίας.

Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι -η ιστορία των οποίων στο δήμο Καβάλας ξεκίνησε πριν από το Σεπτέμβριο του 2014 – στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα αποχαιρετήσουν τους συναδέλφους τους καθώς δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Θα έχει ενδιαφέρον δηλαδή η προσέλευση των δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση και ειδικότερα αυτών που απουσιάζουν για πολύ καιρό από τις συνεδριάσεις (πριν ακόμη από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) και αυτών που στην συνεδρίαση της Πέμπτης κλείνει ο κύκλος τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αναλυτικά τα θέματα: 12η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας οικονομικού έτους 2019.

Σύνταξη τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού B΄ τριμήνου 2019. Έγκριση της με αριθμό 215/2019 απόφασης, του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που αφορά την 11η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2019. ΈγκρισηκατάθεσηςπρότασηςστοΙΝTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 μετίτλο «REMICRO LOCAL-RE-thinking MICROcredit as a tool to support SMEs and boost LOCAL economies».

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Καβάλας και ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε. με τίτλο: «Υποστηρικτικές Ενέργειες για την υλοποίηση του Υποέργου 1 με τίτλο: «Προμήθεια μέσων συλλογής αστικών βιοαποβλήτων» της Πράξης με τίτλο: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΜΘ». Έγκριση και παραλαβή της στατικής μελέτης «Μελέτη  Επισκευής στέγης Κολυμβητηρίου», του υφιστάμενου κτιρίου του Κλειστού Κολυμβητηρίου στην περιοχή Περιγιάλι Καβάλας.

Ορισμός επιτροπής παραλαβής και ελέγχου ποιότητας υλικών του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ». Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου ΄΄Επισκευές-Βελτιώσεις-Εναρμόνιση Παιδικών Χαρών και Πάρκων Δήμου Καβάλας΄΄. Έγκριση  Πρωτοκόλλου προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου: «Άρση επικινδυνότητας επικίνδυνων κτισμάτων έτους 2016». Έγκριση του 8ου ΑΠΕ του έργου: “Αποκατάσταση κτιρίου  Μεγάλης Λέσχης Καβάλας” (ΟΠΣ 5000283). Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Αποκατάσταση αποστράγγισης οδών έτους 2018». Έγκριση του 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Βελτιώσεις Οριζόντιας και Κατακόρυφης Σήμανσης Δήμου Καβάλας έτους 2017». Έγκριση του 2ου ΑΠΕ του έργου: «Βελτιώσεις Οριζόντιας και Κατακόρυφης Σήμανσης Δήμου Καβάλας έτους 2018». Έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου:  ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ  ΔΕ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018.

Έγκριση του 2ου ΑΠΕ και 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Επισκευή, συντήρηση Σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις». Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Κατασκευές – Επεκτάσεις δικτύων άρδευσης έτους 2018». Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Συντηρήσεις αρδευτικών δικτύων και λειτουργία και ανακατασκευή αντλιοστασίων  άρδευσης έτους 2018». Έγκριση του 3ου ΑΠΕ του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις οδοσήμανση ΔΕ Καβάλας έτους 2018» και υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης ποσού 99.459,65€ συν ΦΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης