• 29 Απριλίου 2024,

Μάνθος Κλεανθίδης: «Βασικός στόχος του Βυζαντίου ήταν και είναι η άνοδος στην Α` κατηγορία»

 Μάνθος Κλεανθίδης: «Βασικός στόχος του Βυζαντίου ήταν και είναι η άνοδος στην Α` κατηγορία»

Για το δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Βύρωνα αλλά και για την πορεία του Βυζαντίου στο πρωτάθλημα μίλησε στην Πρωινή, ο προπονητής της ομάδας Μάνθος Κλεανθίδης.

Υποστήριξε ότι βασικός στόχος είναι η άνοδος στην Α` κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Το Βυζάντιο πάλεψε στον επαναληπτικό με τον Βύρωνα, όπου δέχτηκε δυο γκολ στα τελευταία λεπτά και αποκλείστηκε.

Απάντηση: Ο σκοπός μας και στις δυο αναμετρήσεις ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να μπορέσουμε να δείξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα της Α` κατηγορίας που στοχεύει την άνοδο στη Γ` Εθνική, ότι έχουμε τις δυνατότητες να παίξουμε στα ίσια και στα δυο παιχνίδια.

Αυτό το καταφέραμε. Παρόλο που είχαμε αρκετές απουσίες ήμασταν ανταγωνιστικοί στο δεύτερο παιχνίδι, όπως φυσικά και στο πρώτο που έγινε στην έδρα μας.

Οι απουσίες είχαν να κάνουν με τραυματισμούς αλλά και λόγω δικής μας επιλογής να ξεκουράσουμε κάποια παιδιά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δείξαμε μια πολύ καλή εικόνα στο Βερούλειο και αμυντικά ήμασταν σχεδόν άριστοι.

Θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στο 89` μετά το γκολ που δεχθήκαμε όταν είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία. Δεν καταφέραμε να οδηγήσουμε το ματς στην παράταση. Ο Βύρωνας είχε περισσότερες λύσεις επιθετικά και νομίζω πέρασε δίκαια στην επόμενη φάση.

Ερώτηση: Η πορεία του Κυπέλλου σε αφήνει πέρα για πέρα ικανοποιημένο; 

Απάντηση: Η πορεία του Κυπέλλου αφήνει ευχάριστες αναμνήσεις σε όλους μας.  Αν είχαμε όλα τα όπλα μας στο δεύτερο ημιτελικό ίσως θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Φτάσαμε όμως στους 4 ενώ είμαστε μια καινούρια ομάδα.

Αυτό το ξέρουν όλοι.  Στην πρώτη μας συμμετοχή σαν νέα ομάδα πήγαμε πολύ καλά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.  Τώρα κοιτάμε το πρωτάθλημα. Στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα.

Ερώτηση: Η άνοδος στην Α` κατηγορία μάλλον ήταν από την αρχή ο βασικός στόχος;

Απάντηση: Έτσι πρέπει να ολοκληρωθεί η χρονιά. Αυτός ήταν ο βασικός σκοπός από την αρχή.  Αυτό στοχεύουμε. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί και θα περιμένουμε λίγο τη διακοπή, να δούμε πότε θα ξεκινήσει.

Πρέπει  να επιστρέψουμε την ομάδα στην Α` κατηγορία. Εκεί όπου ανήκει.

Ερώτηση: Πόσο κοντά η μακριά είναι η ομάδα από την Α` κατηγορία, βάση της τωρινής βαθμολογίας;

Απάντηση:  Είναι μακριά ακριβώς έξι παιχνίδια. Πρέπει να τα κερδίσουμε και τα έξι για να είμαστε σίγουροι όσον αφορά την άνοδο.

Να μην δώσουμε περιθώρια κανέναν να μας αμφισβητήσει βαθμολογικά. Είναι στο χέρι μας. Εχουμε δύσκολο παιχνίδια ενώ οι ομάδες που μας ακολουθούνε από κάτω είναι αξιόλογες.

Εμείς θα φροντίσουμε να είμαστε νικητές στα ντέρμπι τα οποία έρχονται και να μπορέσουμε να φτάσουμε στην άνοδο.

Ερώτηση: Αυτή η νέα προσπάθεια του Βυζαντίου έφερε και πάλι κοντά τον κόσμο της ομάδας;

Απάντηση: Βέβαια, υπάρχει μια ζεστασιά και μια βοήθεια από τον κόσμο. Το βλέπουμε όταν παίζουμε εντός και εκτός έδρας.

Δεν είναι μόνο ο κόσμος, είναι και η διοίκηση που μας βοηθάει. Ηχούν κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια τα παιδιά της διοίκησης. Αυτό το αφουγκράζεται και ο κόσμος.

Ευχαριστούμε τον κόσμο και τον θέλουμε μαζί μας για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο.

Διαβάστε επίσης