• 18 Μαΐου 2024,

Μάρκος Δέμπας για εκλογές στο Επιμελητήριο: «Είμαι υποψήφιος πρόεδρος, θα προχωρήσουμε μαζί με τον Γ. Παναγιωτίδη»

 Μάρκος Δέμπας για εκλογές στο Επιμελητήριο: «Είμαι υποψήφιος πρόεδρος, θα προχωρήσουμε μαζί με τον Γ. Παναγιωτίδη»

Από την 1η έως την 17η Δεκεμβρίου 2017 θα διεξαχθούν επιτέλους οι εκλογές των Επιμελητηρίων της χώρας, κυβερνητική απόφαση που ψηφίστηκε μόλις την 1η Αυγούστου και κοινοποιήθηκε στους φορείς προ λίγων μόλις ημερών. Με γνωστοποιημένη πλέον η ημερομηνία των εκλογών εκείνο που υπολείπονταν ήταν να γνωστοποιηθεί και το όνομα του υποψηφίου προέδρου, που θα αναλάβει τη συνέχιση της παράταξης Τσατσούλης. Έγινε κι αυτό όμως, όταν χθες το πρωί από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο σημερινός Α’ αντιπρόεδρος Μάρκος Δέμπας ανακοίνωσε οριστικά την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Δέμπας ειδικότερα δήλωσε: «Είμαστε μια ομάδα που ξεκινήσαμε πριν από χρόνια. Η ομάδα στη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας συνεργάστηκε το δυνατόν καλύτερα. Πιθανόν να σημειώθηκαν κάποιες πικρίες και κάποιες αντιδράσεις, ίσως και κάποιες κόντρες. Πιστεύω όμως ότι όλα αυτά θα μείνουν στο παρελθόν και θα προχωρήσουμε εμπρός, προσπαθώντας να υποστηρίξουμε τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας και φυσικά το καβαλιώτικο Επιμελητήριο ώστε να στηρίζει αποτελεσματικά τα μέλη του.

Στις εκλογές θα μετέχουν επιχειρηματίες που ήδη έχουν ασχοληθεί με τα κοινά αλλά και άτομα που θα εμπλακούν για πρώτη φορά με τα κοινά του επιμελητηριακού χώρου. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός αυτών θα είναι δυναμικός. Με το Γιάννη Παναγιωτίδη είχαμε επί σειρά ετών κοινή πλεύση και καλή συνεργασία. Έχουμε κοινές θέσεις και απόψεις, επομένως τίποτε δε μας χωρίζει σε επίπεδο οράματος για το μέλλον του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά το προηγούμενο διάστημα διεξήχθησαν συζητήσεις στο εσωτερικό της ομάδας αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύω λοιπόν ότι αμφότεροι θα προχωρούμε μαζί στη δημιουργία ενός κοινού ψηφοδελτίου για το καλό κάθε καβαλιώτη επιχειρηματία. Φυσικά, δε θα ήταν παράδοξο εάν είχαν εκδηλωθεί και άλλες προθέσεις υποψηφιοτήτων. Σε μια δυναμική ομάδα 21 ατόμων όπως αυτή που είχε δημιουργήσει ο απερχόμενος πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης ήταν θεμιτό να δημιουργηθούν φιλοδοξίες. Αυτό το θέμα όμως επιλύθηκε κι έτσι προχωρούμε στην ουσία των επιμελητηριακών εκλογών».

Σε προηγούμενες δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ, ο κ. Τσατσούλης είχε υπογραμμίσει ότι κανείς δε δικαιούται να χρησιμοποιήσει το Επιμελητήριο για προσωπικά συμφέροντα ή για μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες. Ερωτώμενος σχετικά ο Μάρκος Δέμπας σημείωσε: «Επί του παρόντος με ενδιαφέρει το Επιμελητήριο και δεν υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη για κάτι άλλο. Σε καθένα όμως που θα μετέχει στη διοίκηση, είτε με κάποιο αξίωμα είτε ως απλό μέλος, δε θα έχουμε το δικαίωμα να του απαγορεύσουμε την οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή του στα κοινά. Κι εγώ υπήρξα υποψήφιος δημοτικός και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κατά το παρελθόν.

Επειδή δεν είναι πολλοί εκείνοι που εμπλέκονται με τα κοινά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, γι’ αυτό διαπιστώνουμε μια ανακύκλωση προσώπων. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι εγώ σήμερα ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για το Επιμελητήριο, για τη συνέχιση και βελτίωση του θεσμού, για τη συνέχιση του οράματος της προηγούμενης διοικήσεως. Ο κ. Τσατσούλης βεβαίως είχε απόλυτο δίκιο στις δηλώσεις του, αφού όταν κάποιος αποφασίσει να επικεντρωθεί στον επιμελητηριακό στόχο εκεί και θα πρέπει να παραμείνει απερίσπαστος έως το τέλος της θητείας».

Διαβάστε επίσης