• 24 Απριλίου 2024,

Μαθητές & καθηγητές του 6ου Γυμνασίου Καβάλας επισκέφθηκαν τη Βαρκελώνη (φωτογραφίες)

 Μαθητές & καθηγητές του 6ου Γυμνασίου Καβάλας επισκέφθηκαν τη Βαρκελώνη (φωτογραφίες)

Από τις 10 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2020, 10 μαθητές της Γ’ τάξης του 6ου γυμνασίου Καβάλας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus KA2 με τίτλο SMS Skilling me Softly και θέμα την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων, ταξίδεψαν συνοδευόμενοι από τρείς καθηγήτριές τους στο Santpedor της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Εκεί πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση κ συνεργασία μαθητών και καθηγητών των τεσσάρων χωρών που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα, δηλαδή της Ελλάδας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας και της Ισπανίας.

Η πρώτη ημέρα συνεργασίας ήταν η 11η Φεβρουαρίου, οπότε και έπειτα από την επίσημη υποδοχή των σχολείων στην αίθουσα τελετών της πόλης Sant Francesc Auditorium, οι μαθητές της κάθε χώρας προέβησαν στις παρουσιάσεις των πόλεων και των χωρών προέλευσής τους.

Ακολούθησαν διάφορα εργαστήρια σχετικά με τα θέματα των ήπιων δεξιοτήτων στα οποία τα παιδιά είχαν εργαστεί καθ΄όλη τη διάρκεια του εξαμήνου που προηγήθηκε. Η δημιουργία ομάδων με συμμετέχοντες μαθητές διαφορετικών χωρών και η άψογη συνεργασία τους προκειμένου να οδηγηθούν στα επιθυμητά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια αυτών των εργαστηρίων ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην γραφική πόλη του Santpedor και έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής.

Η 12η Φεβρουαρίου περιλάμβανε παρακολουθήσεις παρουσιάσεων, εργαστήρια , δράσεις, συνεργασία των εκπαιδευτικών για την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης των σχολείων τον Μάιο του 2020 και καθορισμό των προαπαιτούμενων αυτής καθώς και την επίσημη υποδοχή των σχολείων από τον Δήμαρχο της πόλης στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου.

Την 13η Φεβρουαρίου, όλες οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πόλη της Βαρκελώνης όπου και πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα του αρχιτέκτονα Gaudi και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις ξεναγήσεις στους ναούς και τα κτίσματα της πόλης.

Την 14η Φεβρουαρίου, έπειτα από τις πρωινές σχολικές δραστηριότητες, τα εργαστήρια και την διεξαγωγή αποτελεσμάτων όλες οι αποστολές ταξίδεψαν στην περιοχή Montsserrat, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους  χώρους των μοναστηριών, να θαυμάσουν το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο με τους πελώριους γυμνούς βράχους και να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα.

Πίσω στον Santpedor ακολούθησαν εργαστήρια με τους Castellers, τους ανθρώπινους πύργους, όπως τους ονομάζουν οι Καταλλανοί , και η γιορτή του αποχαιρετισμού όλων των αποστολών. Όλοι, μαθητές, καθηγητές, οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά που ταξίδεψαν από άλλες χώρες, και όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος υποδοχής συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή και δήλωσαν την ικανοποίησή τους από όσα μπόρεσαν να κερδίσουν από την εμπλοκή τους σε ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα.

Η 15η Φεβρουαρίου ήταν ημέρα αποχαιρετισμού, ταξιδιού και επιστροφής στην πόλη της Καβάλας.

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης