• 29 Μαρτίου 2024,

Μαθητές στα γραφεία των αντιπεριφερειαρχών

 Μαθητές στα γραφεία των αντιπεριφερειαρχών

Μαθητές βρέθηκαν το πρωί στα γραφεία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη. Οι επισκέψεις, που εμφάνιζαν πολλές ομοιότητες, έγιναν για διαφορετικούς λόγους. Οι μαθητές, Έλληνες και ξένοι, συνοδεύονταν από καθηγητές τους.

Ο κ. Μαρκόπουλος για μία ακόμη φορά υποδέχθηκε αντιπροσωπεία σχολείων και μαθητών που μετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS. Ήταν αντιπροσωπείες από τις ομάδες του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ των άλλων το 6ο Λύκειο και το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας. Ο αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε τους ξένους μαθητές και καθηγητές μιλώντας τους για την περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης δέχθηκε στο γραφείο του και βράβευσε συμβολικά μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου. Έπειτα από δουλειά τριών ετών, μια ταινία μικρού μήκους για την οποία εργάστηκαν μαθητές και καθηγητές, απέσπασε τα βραβείο καλύτερης ταινίας της κριτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Θεάτρου. Ο διευθυντής του ΓΕΛ Νέας Περάμου σημείωσε ότι η συμμετοχή του σχολείου στα ευρωπαϊκά προγράμματα στόχο έχουν τη δημιουργία ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.

Διαβάστε επίσης