• 28 Μαρτίου 2024,

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ : Η Καβάλα, πόλη του αθλητισμού και της υγείας

 Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ : Η Καβάλα, πόλη του αθλητισμού και της υγείας

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαΐου, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση «Αθλητισμός και Υγεία», με βασικούς ομιλητές τον Ξενοφώντα Κροκίδη, παθολόγο και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, τον Νίκο Βάτκαλη, καρδιολόγο, και τον Μιχάλη Βερμίσογλου, ορθοπεδικό, διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αθλητές και γονείς, προπονητές, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων, ιατροί και φαρμακοποιοί της πόλης μας, καθώς και μέλη της δημοτικής μας κίνησης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της Δημοτική Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος, ευχαριστώντας τους ομιλητές για τη συμμετοχή τους και επισημαίνοντας την ανάγκη ο Δήμος να προωθήσει με ειδικά προγράμματα και δράσεις την προαγωγή της υγείας των παιδιών μέσα από τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Τόνισε ότι σήμερα ο αθλητισμός, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, είναι για τα παιδιά ανάγκη και όχι απλά ένα “χόμπυ” και ότι είναι ευχάριστο που ο αριθμός των παιδιών που αθλούνται έχει συνεχώς αυξητική τάση. Τέλος, υποστήριξε ότι η Καβάλα έχει το υπόβαθρο να γίνει μία “πόλη του αθλητισμού και της υγείας”, αρκεί να φροντίσει να βελτιώσει τις υποδομές της ή να δημιουργήσει καινούριες, να αξιοποιήσει το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της και να κάνει συμπράξεις και συνεργασίες με φορείς που διαθέτουν ειδική τεχνογνωσία.

 

Ο Ξενοφών Κροκίδης μίλησε για την αξία του αθλητισμού για την σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, την καθοριστική σημασία των προαθλητικών εξετάσεων, τη σημασία της σωστής διατροφής στα παιδιά, το ρόλο των γονιών στην επιλογή του αθλήματος, το ρόλο των προπονητών στη σωστή και ασφαλή άθληση του παιδιού και το ρόλο των αθλητικών συλλόγων στην καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος στα παιδιά μέσα από την άθληση.

 

Ο Νίκος Βάτκαλης μίλησε για τη σημασία του προαθλητικού ελέγχου της καρδιάς σε παιδιά που ξεκινούν να αθλούνται συστηματικά, για τα οφέλη της άθλησης στην υγεία της καρδιάς, για τη μεγάλη σημασία των καρδιολογικών εξετάσεων με στόχο την πρόληψη κινδύνου αιφνίδιου θανάτου.

 

Ο Μιχάλης Βερμίσογλου μίλησε για τις κακώσεις που μπορούν να πάθουν τα παιδιά που αθλούνται και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουν ειδικά οι προπονητές, ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί.

 

Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση με το κοινό πάνω στα ειδικά θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές.

 

Διαβάστε επίσης