• 20 Απριλίου 2024,

Μαθητές του 5ου Λυκείου ευχαριστούν την περιφερειακή ένωση τυφλών

 Μαθητές του 5ου Λυκείου ευχαριστούν την περιφερειακή ένωση τυφλών

Στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» Junior Achievement Greece, οι μικροί επιχειρηματίες της Έtoile Jewelleries, του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους σκοπούς και τις εκπαιδευτικές δράσεις της Ένωσης και παρουσίαση με τη χρήση εποπτικών μέσων της γραφής Braille. Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα βραχιόλια με μηνύματα σε γραφή Βraille, ένα από τα προϊόντα της επιχείρησης μας. Ακολούθησε μια ειλικρινής, “ανοιχτή” συζήτηση για θέματα δικαιωμάτων και προσβασιμότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης, γεγονός που μας ευαισθητοποίησε ακόμα περισσότερο γι’ αυτά τα ζητήματα. Με βάση την άποψη των πλέον ειδικών ανθρώπων, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα ιδιαίτερα αυτά προϊόντα ακόμη καλύτερα!

Ευχαριστούμε πολύ τους κ. Κρεμύδα Σμάραγδο και Δημογέροντα Μενέλαο, Πρόεδρο και Ταμία της Ένωσης αντίστοιχα, και τις κ. Πανταζίδου Βούλα (Γραμματέα) και Πάνου Γιώτα (Εκπαιδεύτρια κινητικότητας,προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης) για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους.

 

Διαβάστε επίσης