Μαθητές του 6ου Λυκείου έφτιαξαν κουραμπιέ χωρίς λευκή ζάχαρη

 Μαθητές του 6ου Λυκείου έφτιαξαν κουραμπιέ χωρίς λευκή ζάχαρη

Στο σχολικό έτος 2019 – 2020, 14 μαθήτριες της Α και Β τάξης του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας μαζί με τις καθηγήτριες Τσακμάκη Αναστασία, Μόσχου Ανδρονίκη και Παπαγιάννη Βασιλική, αποφάσισαν από κοινού να ασχοληθούν με την κατασκευή ενός υγιεινού σνακ και συγκεκριμένα ενός κουραμπιέ χωρίς λευκή ζάχαρη, άσπρο αλεύρι και γλουτένη στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητας που πραγματοποιείται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.

Προερχόμενοι από την Καβάλα που φημίζεται για το συγκεκριμένο παραδοσιακό έδεσμα οι μαθήτριες θέλησαν να ξεκινήσουν το εγχείρημα τους από αυτό και στη συνεχεια να επεκτείνουν την εταιρεία τους και σε άλλους τομείς υγιεινών σνακ.

Θέλησαν να δώσουν τη δυνατότητα και σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη ή στο άσπρο αλεύρι να δοκιμάσουν το τοπικό τους έδεσμα απαλλαγμένο από επιπλέον επιβαρυντικά για τον οργανισμό συστατικά. Το στοίχημα είναι μεγάλο γιατί όχι μόνο πρέπει να πετύχουν στη γεύση, στο σχήμα αλλά και στην υγιεινή διατροφή.

Μάλιστα πρόκειται να συμμετέχουν και στον αντίστοιχο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με προσδοκίες για ένα καλό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης