• 28 Μαρτίου 2024,

Με 5 βρέφη κι 1 νήπιο ξεκινά τη λειτουργία του ο παιδικός σταθμός του ΟΑΕΔ στο Περιγιάλι

 Με 5 βρέφη κι 1 νήπιο ξεκινά τη λειτουργία του ο παιδικός σταθμός του ΟΑΕΔ στο Περιγιάλι

Την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη πρόκειται να λειτουργήσει ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στη συνοικία του Περιγιαλίου.

Το κτίριο που προετοιμάζονταν για πολύ καιρό -ένα έργο που ταλαιπωρήθηκε καθυστέρησε για πολλούς λόγους- είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους εργαζομένους αλλά και τα παιδιά που θα φιλοξενήσει.

Σύμφωνα με τους πίνακες που ανάρτησε ΟΑΕΔ στην ιστοσελίδα του, ο βρεφονηπιακός σταθμός στο Περιγιάλι που θα λειτουργήσει πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2021, αν και μεγάλος από πλευράς τετραγωνικών μέτρων θα φιλοξενήσει μόνο πέντε βρέφη και ένα νήπιο!

Υπήρξαν ακόμη εννέα αιτήσεις αλλά αυτές αποκλείστηκαν για πολλούς και διάφορους λόγους. Υπάρχει πάντως η δυνατότητα να κατατεθούν ενστάσεις και κάποια από τα παιδιά που αποκλείστηκαν να γίνουν δεκτά.

Το κτίριο είναι σχεδόν έτοιμο. Την περασμένη Δευτέρα εργάστηκε σε αυτό συνεργείο καθαρισμού και το καθάρισε πλήρως. Από πλευράς εξοπλισμού, επίπλων κτλ όλα είναι στη θέση τους. Απομένουν κάποιες τελευταίες εργασίες οι οποίες αφορούν κυρίως τον ανάδοχο. Την τακτοποίηση της αυλής και του περιβάλλοντα χώρου γενικότερα.

Εκτός απροόπτου και αν δεν μεσολαβήσει κάτι διαφορετικό, ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο. Όπως οι 26 συνολικά του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου αναρτήθηκαν για όλους τους παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων.

Τα παιδιά δηλαδή που θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του οργανισμού για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Υπήρξαν συνολικά 2.288 αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων. Αυτές αφορούν τις 1.088 αρχικά προκηρυχθείσες θέσεις. Σημειώνοντας αριθμό ρεκόρ και καταγράφοντας αύξηση 32% σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος και 19% σε σχέση με το σχολικό έτος 2019- 2020.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα προκηρυχθούν επιπλέον 650 θέσεις φιλοξενίας βρεφών και νηπίων κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης 129 υπαλλήλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Για τις ενστάσεις γονείς και κηδεμόνες μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά μέχρι το Σάββατο 24 Ιουλίου. Ειδικότερα οι ενστάσεις υποβάλλονται από γονείς κηδεμόνες απευθείας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με συνημμένα δικαιολογητικά που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους. Το τηλέφωνο του βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού του ΟΑΕΔ στην Καβάλα (Περιγιάλι) είναι το 2510451002.

Διαβάστε επίσης