Με αφορμή την αναπτυξιακή συζήτηση και την εκδήλωση του Επιμελητηρίου- Συνέντευξη Τάνιας Ελευθεριάδου

 Με αφορμή την αναπτυξιακή συζήτηση και την εκδήλωση του Επιμελητηρίου- Συνέντευξη Τάνιας Ελευθεριάδου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Σχολίασε δύο πρόσφατα τοπικά γεγονότα, στα οποία συμμετείχε και εξέφρασε την άποψή της. Το πρώτο ήταν η αναπτυξιακή συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στη Μεγάλη Λέσχη. Μια πρωτοβουλία της ΓΣΕΒΕΕ και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος. Στην οποία συμμετείχαν οι φορείς, η αυτοδιοίκηση και οι βουλευτές του Νομού Καβάλας. Το δεύτερο γεγονός που σχολίασε ήταν του Επιμελητηρίου. Κι όσα ειπώθηκαν ειδικά από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάρκο Δέμπα στην εκδήλωση της περασμένης Κυριακής, στην οποία ο τοπικός φορέας έκοψε τη βασιλόπιτα του νέου έτους.

Η κ. Τάνια Ελευθεριάδου είπε για την κυβέρνηση: «Γενικά διέσπασε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε δύο διαφορετικές περιοχές. Τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Οι υποσχέσεις σε νέους επιχειρηματίες της Καβάλας και της Δράμας δεν υλοποιήθηκαν και δεν υπάρχει σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Καβάλας και της Δράμας. Το απόγευμα της Δευτέρας στην εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας έγινε μία προσπάθεια διαβούλευσης. Επιχειρήσεων -αυτοδιοίκησης και τοπικών βουλευτών. Ως προσπάθεια δεν ήταν αρνητική. Αρκεί βέβαια να υπάρχει και ουσία.  Δυστυχώς στη συζήτηση δεν μίλησαν οι φορείς, δεν εκφράστηκαν τα μέλη τους. Αναφορικά με την ομιλία του Μάρκου Δέμπα στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνηθίζει να είναι αισιόδοξος. Ίσως γιατί μπέρδεψε τους ρόλους του, επειδή έχει αντικρουόμενες ιδιότητες. Ας μη ξεχνάμε ότι εμφανίζεται και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Παρουσιάζει τα πράγματα παραποιημένα, θα πρέπει να είναι πιο αντικειμενικός. Σε σχέση με αυτά που ισχυρίστηκε για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Νομού Καβάλας, εγώ έχω ακριβώς αντίθετη εικόνα»

Η κ. Τάνια Ελευθεριάδου ρωτήθηκε και για το θέμα των συμψηφισμών της απλήρωτης επιδότησης εργασίας (γνωστό και ως θέμα του 12%) που όντως έγιναν από την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα. Οι συμψηφισμοί ήταν  το συμφέρον των τοπικών επιχειρήσεων. Σχολίασε λέγοντας τα εξής: «Και εμείς ως αντιπολίτευση ασκήσαμε πίεση για να γίνουν οι συμψηφισμοί που ας μην ξεχνάμε ότι η επιβλήθηκαν ως ένα βαθμό λόγω και των δικαστικών αποφάσεων που είχαν εκδοθεί και ήταν υπέρ αυτής της διαδικασίας. Οι δικαστικές αποφάσεις έπαιξαν το ρόλο τους, ουσιαστικά πίεσαν την κυβέρνηση να κάνει τους συμψηφισμούς».

Τέλος στην ερώτηση για το πότε θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, η κ. Ελευθεριάδου απάντησε ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Ίσως και εντός του Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης