• 20 Απριλίου 2024,

«Προς το παρόν δεν βλέπω να υποχωρεί κάποιος από τους υποψηφίους Δημάρχους που προέρχονται από τη ΝΔ»

 «Προς το παρόν δεν βλέπω να υποχωρεί κάποιος από τους υποψηφίους Δημάρχους που προέρχονται από τη ΝΔ»

Με τη βοήθεια του Γιώργου Γραμμένου μαθαίνουμε λεπτομέρειες της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η οποία στην ουσία της ήταν δια ζώσης. Ο κ. Γραμμένος σχολιάζει τους πολλούς υποψήφιους Δημάρχους στο Δήμο Καβάλας. Ειδικότερα όλους αυτούς που προέρχονται από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ. Οι δηλώσεις του για τις εκλογές γενικώς και ειδικώς, έχουν ενδιαφέρον.

Η συνέντευξη

Ερ: Χθες(προχθές) ήταν πολλοί παρόντες συνάδελφοι σας στο Δημοτικό Συμβούλιο; Καταλάβαμε με την ευκαιρία και της κοπής της βασιλόπιτας ότι τελείωσε και η πανδημία, πάει το «συνεδρίαση από απόσταση», οι περισσότεροι ήσασταν εκεί.

Απ: Πρέπει να ήμασταν γύρω στους 27 συναδέλφους. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς η οποία έγινε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, σε καλό κλίμα. Μια εξαίρεση μικρή, δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Κόπηκε η βασιλόπιτα όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο  και ναι, ήταν η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί από τους συναδέλφους  βρεθήκαμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ερ: Αυτό το «από απόσταση», ήρθε για να μείνει. Σε κάποιους ανθρώπους που είναι από μακριά, βολεύει, εξυπηρετεί.

Απ: Βεβαίως. Εμείς το έχουμε ήδη διαπιστώσει ως δικηγορικοί σύλλογοι, στις συνεδριάσεις που κάνουμε ως ολομέλεια των προέδρων. Γίνονται στην Αθήνα κατά κύριο λόγο. Με την τηλεδιάσκεψη έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε από απόσταση και να γλυτώνουμε από έξοδα και μετακινήσεις. Είναι μια κατάσταση που εξυπηρετεί ορισμένους συναδέλφους αλλά μεταξύ μας δεν είναι και η καταλληλότερη μέθοδος συνεδριάσεων. Χάνουμε το κλίμα, την ουσία της κάθε συνεδρίασης. Είναι λίγο πιο απομακρυσμένο, είναι πιο κρύα τα πράγματα.

Ερ: Υπήρχε προεκλογικό κλίμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε πολλούς υποψήφιους Δημάρχους για το Δήμο Καβάλας.

Απ: Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Είχαμε ευχές για μια καλή χρονιά σε σχέση ιδίως με τις εκλογές. Όλοι οι επικεφαλής που πήραν το λόγο ευχήθηκαν να επικρατήσει σύνεση, ψυχραιμία, ηρεμία κτλ.  Θα το δούμε αυτό στην πράξη γιατί δεν βλέπω να εξελίσσονται έτσι τα πράγματα. Είχαμε και την ευχάριστη ανακοίνωση από το κ. Δήμαρχο των εγκρίσεων κάποιων μεγάλων έργων τα οποία περιμέναμε εδώ στην Καβάλα χρόνια να λυθούν και έχουν να κάνουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ερ: Με βάση την εμπειρία που έχετε, ο χώρος ο οποίος προέρχεστε και είναι  η Ν. Δ μπορεί να ενωθεί στο Δήμο Καβάλας; Τι βλέπετε;

Απ: Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν νομίζω ότι κάποιος από τους υποψηφίους θα κάνει πίσω σε σχέση με την αναγγελία που έχει κάνει για την υποψηφιότητα του. Άλλα ποτέ μη λες ποτέ. Η αναγγελία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να υλοποιηθεί το σχέδιο της υποψηφιότητας. Πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να στελεχώσουν και να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια.  Θα δούμε, περιμένω τις ανακοινώσεις από τους υποψηφίους. Θα φανεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται όσον αφορά τη στελέχωση των υποψηφίων. Είναι πολύ δύσκολο γιατί το σύστημα που υπάρχει απαιτεί πολλούς υποψηφίους. Στο Δήμο και στις πολλές δημοτικές κοινότητες. Είναι πραγματικά ένα θέμα το οποίο απασχολεί φαντάζομαι αυτή τη στιγμή τους περισσότερους των υποψηφίων.  Θα δούμε στην πορεία πως θα εξελιχθεί.

Ερ: Είναι δύσκολο γιατί και ο κόσμος δεν είναι διαθέσιμος, έχει το μυαλό του αλλού και αυτό αφορά όλους τους υποψήφιους και όλες τις εκλογές.

Απ: Έχετε απόλυτο δίκαιο. Τα τελευταία χρόνια με αυτό το σύστημα πολλοί συμπολίτες μας, μέσα στην πόλη της Καβάλας αλλά και στα κοινότητες ασχολήθηκαν, θέλησαν να ασχοληθούν, είδαν ποια είναι τα προβλήματα, είδαν κυρίως την πίκρα και την απογοήτευση που υπάρχει κυρίως σε αυτές τις διαδικασίες. Είναι πάρα πολύ σκεπτικοί στο να συμμετέχουν σε μια νέα προσπάθεια. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτοί οι συνδυασμοί που θα καταλήξουν στο να κατεβούν στις εκλογές, θα στεναχωρηθούν από κάποιους υποψηφίους. Πάντοτε όμως  βρίσκονται την κατάλληλη στιγμή οι άνθρωποι για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Ερ: Οι παλιοί υποψήφιοι που δε θέλουν να συνεχίσουν, βάζουν τα παιδιά τους ή πείθονται τα παιδιά τους, οι συγγενείς τους. Είναι και αυτό της μόδας πολύ.

Απ:  Και αυτό φυσικά. Αυτό ξεκίνησε από τα υψηλά κλιμάκια διακυβέρνησης της χώρας. Οπότε όταν στις κυβερνήσεις γίνονται αυτά, δε θα γίνουν και στους Δήμους;

Ερ: Ο Γιώργος Γραμμένος τι θα κάνει σε αυτό το πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών;

Πήρε αποφάσεις οριστικές;

Απ: Ναι έχω δηλώσει ότι θα είμαι υποψήφιος με τον Χρήστο Μέτιο στις εκλογές της Περιφέρειας. Θεωρώ ότι δεν έχουν σχέση οι εκλογές που θα προηγηθούν, οι εθνικές εκλογές με τις άλλες τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Ο καθένας πρέπει να δει τα του οίκου του. Εγώ δεν είχα ποτέ στην τακτική μου να πλησιάζω, να μιλώ για αυτά τα θέματα.

Όσοι φίλοι συζητάμε για τα διάφορα θέματα της επικαιρότητας και κρίνουν ότι μπορώ να εξυπηρετήσω κάποια κατάσταση -γιατί αυτό νομίζω είναι που πρέπει να προσφέρει ο κάθε σύμβουλος ο οποίος θέλει να εκλεγεί-  μπορούν να με εμπιστευθούν. Από εκεί και πέρα θα δούμε αφού υπάρχουν πολλοί ισχυροί  υποψήφιοι στο συνδυασμό που έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας στην Περιφέρεια. Δεν είμαι μια από τις υποψηφιότητες των φαβορί, σε αυτή εδώ τη διαδικασία.  Πάντοτε έχουν το προβάδισμα οι συνάδελφοι που είναι εκλεγμένοι και μερικοί μέσα από θέσεις τις οποίες κατέχουν δίνουν λύσεις σε προβλήματα του κόσμου. Αυτό βέβαια δεν με απασχολεί. Είναι μια υπόσχεση που έχω δώσει στον κ. Μέτιο, ότι δηλαδή θα στηρίξω την προσπάθεια του και σε αυτό το πνεύμα, σε αυτό το μήκος κύματος θα κινηθώ.

Διαβάστε επίσης