• 28 Απριλίου 2024,

Με αφορμή τις πρώτες ζημιές στο νέο έργο στα Πεντακόσια

 Με αφορμή τις πρώτες ζημιές στο νέο έργο στα Πεντακόσια

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δραστήριος σύλλογος των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας και των Πεντακοσίων ανέδειξε το πρώτο πρόβλημα φθορών στο νέο έργο στο δάσος των Πεντακοσίων.

Κάποια παιδιά επιμένουν να παίζουν ποδόσφαιρο σε έναν χώρο- σε ένα γήπεδο- μπάσκετ. Η μπάλα χτυπά με δύναμη στα σύρματα της περίφραξης. Επειδή τα σουτ είναι διαδοχικά (μπορεί και σκόπιμα), κατάφεραν να τη ξηλώσουν!

Στη φωτογραφία φαίνεται η ζημιά. Το κακό είναι διπλό.

Από τη μια ξηλώθηκε τμήμα των συρμάτων (σε δύο σημεία), από την άλλη ένα τόσο ωραίο και πρόσφατο έργο φαίνεται να έχει ήδη τις πρώτες απώλειες. Γεγονός μάλλον μη αναμενόμενο. Ο σύλλογος κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί ώστε να προστατευτούν οι αλλαγές στην ίδια περιοχή.

Η πλειοψηφία άλλωστε των χρηστών προσέχουν και έχουν καθαρό το γήπεδο μπάσκετ. Το οποίο είναι για μπάσκετ και όχι για ποδόσφαιρο.

Το έργο μιας κάποιας – χρήσιμης φυσικά- παρέμβασης στο δάσος των Πεντακοσίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Ήταν μια εργολαβία του Δήμου Καβάλας. Δρομολογήθηκε επί της διοίκησης της κ. Τσανάκα, τέλειωσε επί των ημερών Μουριάδη.

Αν και ήταν μια συντήρηση και μια απαραίτητη αντικατάσταση των σημείων πυρασφάλειας, οι αλλαγές σχολιάστηκαν θετικά. Κανείς δεν περίμενε ότι θα υπήρχαν τόσο γρήγορα οι πρώτες ζημιές.

Αυτή ωστόσο είναι μια καλή αφορμή για μια ακόμη προσέγγιση. Δεδομένου του ρόλου που παίζει το δάσος των Πεντακοσίων στην ανατολική πλευρά της πόλης, ότι ξεκίνησε με το συγκεκριμένο έργο πρέπει να συνεχιστεί.

Χρειάζεται κόψιμο χόρτων, περιποίηση και κλάδεμα των πεύκων. Ήδη ο Δήμος Καβάλας απομάκρυνε τα πιο επικίνδυνα στην άκρη του δάσους και πάνω από το δρόμο (οδός Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού). Υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να απασχολήσουν τους ειδικούς.

Χρειάζεται επίσης καθαρισμός και βάψιμο σε όλα τα κάγκελα, περιποίηση με βάψιμο σε όλα τα μικρά κτίσματα. Παρέμβαση στις πλάκες των μονοπατιών. Είναι ταλαιπωρημένες και βρώμικες. Αυτές οι απαραίτητες εργασίες μπορούν να γίνουν και με την εθελοντική δουλειά του συλλόγου και των μελών του.

Τους οποίους οφείλει να παρακινήσει, δίνοντας το καλό παράδειγμα, ο Δήμος. Ο οποίος πρέπει να επαναφέρει την συρματένια περίφραξη αλλά και να βάλει κανόνες στη χρήση του γηπέδου μπάσκετ.

Τελικά αυτό που βελτιώθηκε, πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο. Να προστατευτεί ώστε το προσεχές Καλοκαίρι να γίνει χώρος συνάντησης μικρών και μεγάλων κατοίκων της περιοχής.

Διαβάστε επίσης