• 19 Απριλίου 2024,

Με διαταγές πληρωμής απειλούν τη ΒΦΛ οι συνταξιούχοι του 2011

 Με διαταγές πληρωμής απειλούν τη ΒΦΛ οι συνταξιούχοι του 2011

Στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η γενική συνέλευση και η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας από τους συνταξιούχους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος. Όπως είπε στους παραβρισκόμενους, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα συνελεύσεων του ΕΥΚ ο πρόεδρος του σωματείου κ. Παναγιωτίδης, και φέτος δεν κλήθηκαν πολιτικά πρόσωπα στην εκδήλωση κοπής. Δεν καλούμε τους πολιτικούς, επεσήμανε, μέχρι να επαναφέρουν όλα όσα μας έκοψαν.

Η είδηση από τη διαδικασία της συνέλευσης αφορά σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν πληρωθεί δύο και πλέον δόσεις από το ασφαλιστικό συμβόλαιο του «Φοίνικα». Είναι προφανές ότι δεν πληρώνονται επειδή δεν τροφοδοτείται με χρήματα από τη ΒΦΛ η ασφαλιστική εταιρεία η οποία πληρώνει τους συνταξιούχους από το 2011 και μετά. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι τα χρέη είναι περισσότερα από τις δόσεις δύο μηνών.

Κατά την ώρα διεξαγωγής της συνελεύσεως δικηγόρος επικοινώνησε με τον κ. Παναγιωτίδη, γνωστοποιώντας του ότι οι πληρωμές θα αρχίσουν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Οι περισσότεροι εκ των παραβρισκόμενων χαμογέλασαν με νόημα, καθώς δεν πίστεψαν τη διαβεβαίωση του δικηγόρου εκπροσώπου της ΒΦΛ. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης ο κ. Παναγιωτίδης απείλησε με διαταγές πληρωμής κατά της ΒΦΛ προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα του συγκεκριμένου ασφαλιστικού συμβολαίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, των δημοσίων υπαλλήλων. Εκεί ήταν επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης. Πληροφορηθήκαμε ότι στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τριμερής συνάντηση και μάλιστα με πρωτοβουλία της εταιρείας. Στην εκδήλωση βρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Ποδάρας, πρώην πρόεδροι του σωματείου συνταξιούχων της ΒΦΛ και πρώην διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Ο πρόεδρος του σωματείου των συνταξιούχων κ. Παναγιωτίδης ζήτησε από τα μέλη του μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Ενημέρωσε σχετικά με τις δικαστικές εκκρεμότητες, που δεν είναι λίγες, ενώ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε δικαστικές προσφυγές του παρελθόντος και στις πιο πρόσφατες. Ανακοίνωσε ότι οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ έχουν δική τους σελίδα στο facebook. Κάλεσε μάλιστα τους πρώην συναδέλφους του να την ενισχύσουν με φωτογραφίες του παρελθόντος. Καταβάλλεται επίσης προσπάθεια για τη δημιουργία τράπεζας αίματος προκειμένου να ικανοποιούνται οι ανάγκες σε αίμα των μελών του σωματείου.

 

******

Διαβάστε επίσης