• 28 Μαρτίου 2024,

Με λαμπρότητα η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Δήμο Νέστου (φωτογραφίες)

 Με λαμπρότητα η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Δήμο Νέστου (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Κοινοβιακή Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος στους Νικητές του Δ.Δ. Νέστου η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού όπου κατά τη διήγηση των Ευαγγελιστών, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πήρε τους τρεις μαθητές τον Πέτρο, τον Ιωάννη και τον Ιάκωβο και ανέβηκε στο όρος Θαβώρ για να προσευχηθεί.

Στην πανηγυρική θεία δοξολογία -παρουσία τριακοσίων (300) και πλέον προσκυνητών που έφτασαν στους Νικητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού- προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φ.Ν.& Θάσου κ.κ. Στέφανος, ενώ συν λειτούργησε ο Δικαίος της Ιεράς Κοινοβιακής Παντοκρατορινής Σκήτης Προφήτου Ηλιού του Αγίου Όρους Γέροντας Φιλήμων και αρκετοί Πατέρες της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Στις Πανηγυρικές-Λατρευτικές Ακολουθίες παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, οι Βουλευτές της Ν.Δ Γιάννης Πασχαλίδης-Μακάριος Λαζαρίδης, ο τέως Βουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Εμμανουηλιδης, ο Αντιδήμαρχος Περιφερειακής Ενότητας Ορεινού Γιάννης Τερζόπουλος.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου Αστυνόμος Α’ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης Αντιπύραρχος Παναγιώτης Παντζαρτζίδης.

Ο Μητροπολίτης κ.κ Στέφανος  ως γνωστόν διατηρεί στενούς δεσμούς με το Ιερό Προσκύνημα των Νικητών, καθώς ο παππούς του -εκ μητρός- ήταν μεταξύ αυτών που έφεραν την θαυματουργή εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος από το Άνω Νεοχώρι της Πανόρμου της Μικράς Ασίας το 1922 στα εδάφη της μητέρας πατρίδας.

Η συνοδεία της Γερόντισσας Ευδοκίας μαζί με τους άξιους εθελοντές βοήθησαν τα μέγιστα ώστε όλα να “κυλήσουν” κατ’ ευχήν και να γιορταστεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα η Μεταμόρφωση του Θεανθρώπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Την Κυριακή Κτητορικό Μνημόσυνο ου Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ Καραχρήστου

Την Κυριακή 7 Αυγούστου κατά την Θεία Λειτουργία θα τελεστεί το Κτητορικό Μνημόσυνο για την επέτειο μνήμης ενός έτους από  την προς Κύριον εκδημεία του Μακαριστού Γέροντος μας Ιωακείμ Καραχρήστου.

Μπάμπης Παναγιωτίδης

Διαβάστε επίσης