• 26 Απριλίου 2024,

Με πολύ κόσμο και Γ. Ζουγανέλη άρχισαν οι εκδηλώσεις του Δήμου

 Με πολύ κόσμο και Γ. Ζουγανέλη άρχισαν οι εκδηλώσεις του Δήμου

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας «Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα» άρχισαν το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία και θα διαρκέσουν έως τις 5 Ιανουαρίου. Οι εκδηλώσεις είναι πολλές και σχεδόν καθημερινές. Πραγματοποιούνται στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης αλλά και στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με την παρουσία πολύ κόσμου το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική πλατεία. Πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης Ζουγανέλης και οι συνεργάτες του, σε μία εορταστική παράσταση. Ο Γιάννης Ζουγανέλης και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα μέτρησαν αντίστροφα προκειμένου να ανάψει ο εορταστικός φωτισμός στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας.

Ο φετινός στολισμός της πόλης είναι διαφορετικός, όπως διαφορετικός είναι και ο στολισμός του δέντρου. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν πολλά μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Η μεγάλη σκηνή βρίσκεται στον καθιερωμένο σημείο, ενώ οι σόμπες είναι απαραίτητες αφού το κρύο δεν αστειεύεται.

Κατά κύριο λόγο παιδιά κατέκλεισαν το βράδυ της Τρίτης την κεντρική πλατεία. Η συμμετοχή του κοινού βοηθήθηκε και από τη σχετικά ήπια θερμοκρασία των 8 βαθμών Κελσίου. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος οι εναρκτήριες εκδηλώσεις δεν περιλάμβαναν τη φιλαρμονική ορχήστρα. Γύρω από την πλατεία, λόγω του συνωστισμού, προκλήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα. Οι παρουσιαστές, που τα κατάφεραν μια χαρά, ήταν ο Νίκος Χατζηγιοβανάκης και η Έλενα Σερεφίδου.

Μεταξύ όσων παρακολούθησαν τις εναρκτήριες εκδηλώσεις της Τρίτης ήταν η δήμαρχος συνοδευόμενη από τους συνεργάτες της και τους υποψηφίους συμβούλους της. Εκεί ήταν επίσης ο Θόδωρος Μουριάδης, ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αρχέλαος Γρανάς, ο Τάσος Τσαλδαρίδης.

Θετικά είναι τα σχόλια του κόσμου για το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, για τον στολισμό της πόλης, ωστόσο αρνητικά σχόλια υπάρχουν και αυτή τη φορά. Εστιάζονται στο γεγονός ότι οι εκδηλώσεις δεν παρουσιάζουν κάποια καινοτομία, ενώ πολλοί χαρακτηρίζουν ως υπερβολικό τον προϋπολογισμό του εορταστικού προγράμματος που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

18:30-20:30, Κεντρικοί Δρόμοι Καβάλας – Χαλκοmaniacs

Η μπάντα δρόμου με το διαφορετικό μουσικό της χρώμα και τις χαρακτηριστικές παραδοσιακές και εορταστικές διασκευές της πλημμυρίζει την πόλη και μας ξεσηκώνει!

19:30, Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας

Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων από το θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet»

Μία χαρούμενη χριστουγεννιάτικη παράσταση για παιδιά με ηθοποιούς και κούκλες, γεμάτη περιπέτειες, δράση και μουσική, βασισμένη στη γνωστή ιστορία του Λιούις Κάρολ! Κείμενο – Σκηνοθεσία – Κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μάκκας, Ιρίνα Μπόικο

 

 

Διαβάστε επίσης