• 24 Απριλίου 2024,

Με προϋπολογισμό 85.000 ευρώ κι οργανωτή το ΔΗΠΕΘΕ το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων

 Με προϋπολογισμό 85.000 ευρώ κι οργανωτή το ΔΗΠΕΘΕ το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας το μεσημέρι της Τετάρτης συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η διοργάνωση από το ΔΗΠΕΘΕ του φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων, 63ου στη σειρά.

Μετά από αρκετά χρόνια και την οικονομική διαχείριση των εκδηλώσεων αναλαμβάνει το ΔΗΕΘΕ, συνέπεια της κατάστασης που επικράτησε φέτος την Άνοιξη λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

Γίνεται εμμέσως πλην σαφώς γνωστό ότι και η Δημωφέλεια δεν ήθελε να εμπλακεί φέτος στο φεστιβάλ δεδομένης της μείωσης της επιχορήγησης προς αυτήν από το Δήμο Καβάλας. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το θέμα εισηγήθηκαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου δικηγόρος Καβάλα Σωκρατης Μποζουδης. Ο κ. Μποζουδης είπε ότι ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων φτάνει στο ποσό των 85.000 ευρώ χρήματα που και πέρσι διατέθηκαν για τον ίδιο λόγο. Με λίγα λόγια ο προϋπολογισμός είναι ίδιος με πέρσι.

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης θύμισε ότι οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ έχουν ως θέμα τους τα κλειστά κτίρια της πόλης. Μνημόνευσε επίσης την αλλαγή των δεδομένων πρόσφατα, σύμφωνα με τα οποία οι εκδηλώσεις μπορούν να γίνονται με προσέλευση κόσμου έως το 75% της χωρητικότητας ενός θεάτρου ή ενός χώρου εκδηλώσεων γενικότερα. Σύμφωνα με τον Σωκράτη Μποζούδη τα προηγούμενα χρόνια στην διοργάνωση του φεστιβάλ εμπλέκονταν ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφελεια αλλά όπως είπε πάντα το ΔΗΠΕΘΕ σήκωνε το βάρος αυτής.

Ο Ηλίας Καλανταριδης ζήτησε και για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ να τηρηθεί ότι ισχύει εδώ και μήνες. Να μην μπουν banner σε κεντρικά σημεία της πόλης. Η παρατήρηση του έγινε δεκτή καθώς όπως είπε ο Δήμαρχος δεν θα μπουν τα παραδοσιακά banner υπέρ της διαφήμισης του φεστιβάλ σε κολώνες κεντρικών δρόμων.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη ευχήθηκε το φεστιβάλ να έχει επιτυχία ενώ ο Σωτήρης Λαζαρίδης δήλωσε την παρουσία του την ώρα της ψηφοφορίας. Δεν ψήφισε δηλαδή τις δαπάνες καθώς όπως εξήγησε ήθελε να κρατήσει την ίδια στάση που κράτησε εκπρόσωπος της παράταξής του Μάκη Παπαδόπουλου στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ.

Διαβάστε επίσης