Με τη συμμετοχή του ΑΣΕΑΚ το πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων – Χρήστος Κανάρης: « Υψηλό επίπεδο, σπουδαίοι αγώνες»

 Με τη συμμετοχή του ΑΣΕΑΚ το πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων –   Χρήστος Κανάρης: « Υψηλό επίπεδο, σπουδαίοι αγώνες»

Συνέντευξη για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου» παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή, ο πρόεδρος του ΑΣΕΑΚ κ. Χρήστος Κανάρης. Αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσφατη άνοδο του ΑΣΕΑΚ στην Α2 γυναικών. Αναλυτικά.

Ερώτηση:  Είναι όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος;

Κάποιες μικρές λεπτομέρειες έχουν μείνει. Θεωρώ ότι το απόγευμα της Παρασκευής μετά την προπόνηση της ομάδας μπάσκετ που θα τοποθετήσουμε και τα τραπέζια θα είμαστε καθόλα έτοιμοι.   Το πρωτάθλημα αυτό για πρώτη φορά γίνεται εκτός Αθηνών.  Απλά φέτος η ομοσπονδία αποφάσισε κάποια πρωταθλήματα να τα κάνει σε επαρχιακές πόλεις.

Το πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων θα γίνει στην Καβάλα, το παίδων- κορασίδων στη Μυτιλήνη και το παμπαίδων- παγκορασίδων στην Πάτρα. Πάντα οι αγώνες γίνονται το Σαββατοκύριακο πριν το Πάσχα και το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα. Τα παιδιά είναι μαθητές, έχουν διαβάσματα, οπότε είναι η μόνη περίπτωση να γίνουν οι αγώνες αυτοί. Εμείς θα ξεκινήσουμε το Σάββατο το πρωί, θα παίξουμε μέχρι τις 15.00 στους ομίλους των ομαδικών, γιατί μετά θα υπάρχει ο αγώνας μπάσκετ.

Θα συνεχίσουμε κανονικά την Κυριακή και θα ολοκληρώσουμε τη Δευτέρα.  Οι 4 ομάδες είναι από Αθήνα και υπολογίζουμε ότι θα έχει πάνω από 200 επισκέπτες η πόλη μας.

Από τη μεριά μας έχουμε τη αμέριστη συμπαράσταση της ομοσπονδίας. Η ομοσπονδία θα μεταφέρει όλο το απαιτούμενο υλικό από τη Θεσσαλονίκη, τα πάντα, όλα θα είναι κομπλέ.  Εχουμε διαιτητές από την Καβάλα μετά τις σχολές διαιτησίας που κάναμε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Ερώτηση: Πόσοι αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να συμμετάσχουν στους αγώνες;

Είναι η τελική φάση του πρωταθλήματος μετά τις προκριματικές φάσεις που έχουν προηγηθεί. Έχουν προκριθεί οι 12 καλύτερες ομάδες εφήβων της χώρας αλλά και οι 8 καλύτερες ομάδες νεανίδων. Αυτό αφορά το ομαδικό. Σε ατομικό επίπεδο είναι 36 αγόρια και 28 κορίτσια. Επίσης θα έχουμε και το  διπλό όπου θα γίνουν ομάδες μεταξύ τους.

Εμείς σαν ΑΣΕΑΚ συμμετέχουμε και στους έφηβους και στις νεάνιδες.

Δεν είμαστε φαβορί αλλά θα παίξουμε με πολύ δυνατές ομάδες. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα μεγάλο παίκτη, τον Γιάννη Σγουρόπουλο που είναι 17 ετών και παίζει Εθνική ανδρών.

Μάλιστα πήρε ασημένιο μετάλλιο στο πρόσφατο πρωτάθλημα ανδρών, κερδίζοντας καταξιωμένους αθλητές. Επίσης και τα κορίτσια είναι σε ανάλογο επίπεδο.

Έρχεται η Ιωάννα Γερασιμάτου που αγωνίζεται στον Αρη Βούλας. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Καβάλας για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια.

Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, η δεύτερη σε τάξη της ομοσπονδίας.

Ερώτηση: Το Σάββατο υπάρχει και ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στην Καβάλα BC και στον Ηρακλή, θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα;

Απάντηση:  Δε θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.  Εχουμε συνεννοηθεί και είμαστε σε συνεργασία με την ομάδα του μπάσκετ αλλά και τον υπεύθυνο τον κ. Καλφόπουλο. Θα αδειάσουμε αμέσως τα τραπέζια, οπότε οι ομάδες του μπάσκετ θα έχουν όλο το χρόνο να προετοιμαστούν και να κάνουν την προθέρμανση τους.

Ερώτηση: Πρόσφατα ο ΑΣΕΑΚ κέρδισε την άνοδο στην Α2 γυναικών. Δικαίωση της προσπάθειας;

Απάντηση: Παίξαμε δυο χρονιές στην Α2 και μετά άλλες δυο χρονιές στην Α1.

Υποβιβαστήκαμε και αποφασίσαμε στην Α2 να δώσουμε ευκαιρίες στα δικά μας παιδιά.

Δε τα καταφέραμε τότε στην Α2. Δεν ήταν κάτι που μας στεναχώρησε ιδιαίτερα.

Επανήλθαμε στη Β` Εθνική, βγήκαμε πρώτοι και αήττητοι. Πήγαμε στα μπαράζ και κερδίσαμε τους τρεις αγώνες που δώσαμε. Στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός στην Α2 και με το καλό του χρόνου τέτοια εποχή να πανηγυρίσουμε την άνοδο στην Α1.

 

 

Διαβάστε επίσης