• 18 Απριλίου 2024,

Τώρα ή ποτέ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΔΙΑ !

 Τώρα ή ποτέ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΔΙΑ !

Σύμφωνα με τα λεγόμενα και των υπουργών του αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα η σημερινή Παρασκευή είναι μια ακόμα κρίσιμη Παρασκευή για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης  αφού θα πρέπει ή να τα βρούμε ή να αρχίσουμε πάλι να σκαρφαλώνουμε ξυπόλητοι στο ΕΒΕΡΕΣΤ.

Επαφές πολλές σε όλα τα επίπεδα αλλα συμφωνία καμμία μέχρι στιγμής με τους υπουργούς του Τσίπρα να πηγαινοέρχονται στις Βρυξέλλες χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ακόμα δεν έχει βγεί λευκός καπνός.

Τα φέρνουν απο εδώ , τα φέρνουν απο εκεί , τα τραβάνε απο εδώ , τα τραβάνε απο εκεί αλλα συμφωνία ακόμα δεν υπάρχει.

Για τον λόγο αυτό και την Τετάρτη που μας πέρασε ο Τσίπρας έβγαλε φωνή και είπε οτι αν δεν τα βρούμε μέχρι την Παρασκευή θα ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής και αν και εκεί δεν βρεί την δικαίωση που ψάχνει θα οδηγήσει την χώρα σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση που θα έχει σαν αποτέλεσμα να έρθει ο επόμενος.

Φαίνεται οτι αυτή η ριμάδα η κρίση και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που έχουν φάει τόσους πρωθυπουργούς είναι έτοιμη να φάει και τον Τσίπρα για να πάμε στον επόμενο που έρχεται με τις προσδοκίες που ερχόταν και οι προηγούμενοι μέχρι που φάγανε τα μούτρα και προσγειώθηκαν ανώμαλα στην πραγματικότητα που είναι κομματάκι διαφορετική απο αυτή που έχουν στο μυαλό τους ώς αξιωματική αντιπολίτευση.

Μακάρι η σημερινή Παρασκευή να είναι μια καλή Παρασκευή για την ελληνική πλευρά γιατί αλλιώς αγαπητοί μου αναγνώστες θα μπλέξουμε και νομίζω οτι ακόμα και το αίτημα για έκτακτη σύνοδο κορυφής της ελληνικής πλευράς θα πέσει στο κενό αφού η στάστη των δανειστών σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γνωστή ;

Γιατί την λύση που δεν μπόρεσε να βρεί το Eurogroup να την βρεί η σύνοδο κορυφής ;

Αυτό θα σκεφτούν και θα στείλουν στο έλληνα πρωθυπουργό ένα email με ένα μεγάλο ΝΟ !

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι οι ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ χωρίς το οποίο όμως δεν υπάρχει πρόγραμμα.

Είναι αυτό που λέμε αναγκαίο κακό.

Βέβαια το ΔΝΤ δείχνει μια φοβερή εμμονή στα επιπλέον μέτρα και περνάει σχεδόν στο ντούκου τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους κάτι που μας προβληματίζει όλους.

Τα επόμενα 24ωρα θα είναι πολύ κρίσιμα για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κυβέρνηση αφού μπορεί να μπλέξουμε και σε χειρότερες περιπέτειες σε μια εποχή που όλοι περιμένουμε πως και πως την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η ζωή μας αυτή την εποχή είναι δύο λέξεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και SURVIVOR.

Μετά απο 5 αιτήσεις αποφυλάκισης η 6η φαίνεται οτι ήταν και η φαρμακερή αφού ο Άκης αποφυλακίζεται μετά απο 5 χρόνια στον Κορυδαλλό για λόγους υγείας.

Τα περιοριστικά μέτρα είναι αυστηρά αλλά ότι και να είναι δεν συγκρίνεται με τον Κρουδαλλό.

Τα ευχάριστα νέα τα έμαθε ο Άκης στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ενώ οι γιατροί του άρχισαν να κερνάνε όλους τους ασθενείς και τους συνοδούς του 5ου ορόφου γλυκά.

Ο Άκης είναι ελεύθερος και πλεόν μπορεί να ζήσει την ζωή που θέλει με την σύζυγο και το παιδί του.

Νομίζω οτι η απόφαση των δικαστών είναι προς την σωστή κατεύθυνση αφού όσα και ένα έφαγε πλήρωσε με 5 πολύ δύσκολα χρόνια στην φυλακή.

Αφήστε που του τα πήρανε όλα κινητά και ακίνητα και πλέον καλείται να ζήσει μια φυσιολογική ζωή όπως οι περισσότεροι έλληνες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο την Παρασκευή και μετά ο καιρός στρώνει και ανεβαίνει και η θερμοκρασία και βγαίνει και ο ήλιος.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί μέχρι την Τετάρτη προχθές μας δόθηκε η εντύπωση οτι είμαστε σε μια άλλη εποχή που δεν έχει καμμία σχέση με την άνοιξη.

Το νέο καφέ που θα ανοίξει στην πρώην ταβέρνα του Μιχαλάκη στην πλατεία Καπνεργάτη θα λέγεται Black Drop αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου και θα ανοίξει αμέσως μετά την μεγάλη εβδομάδα.

Άντε με το καλό ρε παλικάρια ….

Πάντως προχθές το βράδυ ο Τσίπρας πήρε πίσω τα περί έκτακτης συνόδου Κορυφής αφού όπως είπε δεν θα χρειαστεί για το ελληνικό θέμα.

Ενώ το πρωί μας έλεγε άλλα το βράδυ της ίδιας μέρας τα πήρε πίσω αφήνοντας ελπίδες για κλείσιμο της αξιολόγησης η μια πρώτη συμφωνία στο σημερινό Eurogroup της Παρασκευής.

Η συμφωνία καταλαβαίνετε οτι όποτε και να έρθει είναι ευπρόσδεκτη και βέβαια θα είναι σίγουρα μια επιτυχία της κυβέρνησης αν τα μέτρα ισχύσουν απο το 2020 όπου θα μπορούμε μέχρι τότε να αλλάξουμε το οικονομικό περιβάλλον της χώρας και να αναστείλουμε οριστικά την ισχύ των μέτρων αυτών.

Αυτό που χρειάζεται τώρα η ελληνική κυβέρνηση και κυρίως η ελληνική οικονομία είναι χρόνος για να πάρει τις ανάσες της και πολύ περισσότερο να προλάβει να δείξει τα αποτελέσματα της προσαρμογής που υπέστη τα τελευταία χρόνια.

Μόνο τα γεμάτα ταμεία του κράτους σε συνδυασμό με μια μείωση του χρέους μπορούν να αλλάξουν την οικονομική πορεία της χώρας αυτής και να μας βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης αφήνοντας στα συρτάρια των Βρυξελλών τα νέα μέτρα.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί είναι και δύσκολοι και ύποπτοι και ύπουλοι.

Το νού σας και τα μάτια σας 14.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης