• 29 Απριλίου 2024,

Με το νέο έτος oι εμβολιασμοί του προσωπικού του Νοσοκομείου

 Με το νέο έτος oι εμβολιασμοί του προσωπικού του Νοσοκομείου

Τουλάχιστον 500 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καβάλας από τους συνολικά 965, δήλωσαν ως τη Δευτέρα (προχθές) ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που προστατεύει από τον κορωνοϊό.

Αν και αναλυτικά στοιχεία δεν δόθηκαν ακόμη στη δημοσιότητα, το προαναφερθέν νούμερο θα αυξηθεί και άλλο όταν π.χ. θα είναι σε θέση να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι που σήμερα νοσούν ή είναι σε προληπτική καραντίνα. Λέγεται μάλιστα ότι δήλωσαν πρόθυμοι να εμβολιαστούν όλοι οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος. Δηλαδή το 100% αυτών.

Οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Καβάλας θα είναι οι πρώτοι στο Νομό. Θα γίνουν σε δύο χώρους των εξωτερικών ιατρείων. Πρωί και απόγευμα. Με τα νέα δεδομένα αυτοί θα ξεκινήσουν με το νέο έτος μιας και τα εμβόλια για νοσοκομεία όπως της Καβάλας τότε θα είναι διαθέσιμα.

Στο μεταξύ η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας βελτιώνεται συνεχώς. Χθες το μεσημέρι η κλινική Covid είχε μόνο 65 αρρώστους. Έναν λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη μέρα.

Το πρωί χθες η ΜΕΘ Covid είχε 11 ασθενείς καθώς σε αυτήν μεταφέρθηκε ένας ακόμη από το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου Καβάλας έκανε 65 μόνο τεστ και βρήκε 7 θετικά περιστατικά.

Διαβάστε επίσης