Με το τρενάκι οι επιβάτες του Europa 2 θα ξεναγηθούν στην Παναγία!

 Με το τρενάκι οι επιβάτες του Europa 2 θα ξεναγηθούν στην Παναγία!

Πριν τις 10 χθες το πρωί (την αρχικά προγραμματισμένη ώρα άφιξης του) κατέπλευσε στο κεντρικό λιμάνι ένα ακόμη μεγάλο κρουαζιερόπλοιο. Γνωστό μας ωστόσο από προηγούμενες αφίξεις του στην πόλη.

Επρόκειτο για το κρουαζιερόπλοιο Riviera. Ήρθε στην Καβάλα από την Κωνσταντινούπολη, είχε επόμενο προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη στις 8 χθες το απόγευμα.

Το Riviera κινητοποίησε τις υπηρεσίες που ασχολούνται με τα κρουαζιερόπλοια. Το Λιμεναρχείο, την Αστυνομία, την εταιρία σεκιούριτι αλλά και τη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Αυτό έγινε επειδή έφερε στην πόλη μας περίπου 1.800 ανθρώπους! Οι 1.035 ήταν επιβάτες και οι 780 μέλη του πληρώματος.

Πέντε από αυτά ήταν θετικά στον κορωνοϊό, παρέμειναν όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις σε απομόνωση. Στην καμπίνα τους εντός του πλοίου. Περισσότερα από 10 λεωφορεία (τουριστικού γραφείου και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας) στις 10 το πρωί εμφανίστηκαν στο κεντρικό λιμάνι.

Λίγη ώρα μετά την άφιξη του πλοίου παρέλαβαν τους επιβάτες του για εκδρομές είτε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, είτε στην πόλη της Ξάνθης. Δεν ήταν λίγοι όσοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος προτίμησαν μία βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Επειδή τα λεωφορεία ήταν πολλά, παρκάρισαν και στο σημείο που συνήθως αναμένουν τα Ταξί. Τα οποία ειδικά χθες περίμεναν να εξυπηρετήσουν επιβάτες του πλοίου μπροστά από την αίθουσα επιβατών. Οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων συνεχίζονται σήμερα. Νωρίς το πρωί θα μπει στο κεντρικό λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Europa 2.

Επίσης γνωστό από προηγούμενες αφίξεις του στην Καβάλα. Προέρχεται από το λιμάνι του Βόλου. Σήμερα τα μεσάνυχτα έχει προγραμματίσει την αναχώρηση του. Με επόμενο προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Η ιδιαιτερότητα σχετικά με το Europa 2 αφορά τη συνεργασία της εταιρείας που κάνει την κρουαζιέρα με τη δημοτική επιχείρηση «Δημωφέλεια».

Ειδικότερα το τρενάκι του Δήμου Καβάλας θα είναι στη διάθεση των επιβατών για να τους μεταφέρει στη συνοικία της Παναγίας. Μέσα στο τρενάκι θα υπάρχει ξεναγός προκειμένου να τους μιλήσει για τη συνοικία, να τους παρουσιάσει τα αξιοθέατα της ίδιας περιοχής. Φαίνεται ότι θα γίνουν περισσότερα του ενός δρομολόγια.

Είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Το αρχικό αίτημα έγινε αποδεκτό από τη δημοτική επιχείρηση που ως γνωστόν επιμένει σε θέματα τουρισμού κρουαζιέρας. Δραστηριοποιείται για την υποδοχή των πλοίων και των επιβατών (εκδηλώσεις υποδοχής με προβολή και τοπικών προϊόντων) ενώ με συγκεκριμένες δράσεις μαζί με τον Οργανισμό Λιμένα και το Επιμελητήριο στοχεύει  συνεχώς σε αύξηση των πλοίων που κάθε χρόνο έρχονται στο κεντρικό λιμάνι.

Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο αυτό που θα γίνει σήμερα καθώς σπάνια οι εταιρείες κρουαζιέρας απευθύνονται στη «Δημωφέλεια» ζητώντας αυτού του είδους τη βοήθεια για την εξυπηρέτηση των επιβατών του πλοίου.

Διαβάστε επίσης