• 28 Μαρτίου 2024,

Μέχρι και κόψιμο χόρτων περιλαμβάνει η προετοιμασία του Cosmopolis

 Μέχρι και κόψιμο χόρτων περιλαμβάνει η προετοιμασία του Cosmopolis

Αρχίζει αύριο βράδυ το φημισμένο φεστιβάλ Cosmopolis που και αυτή τη φορά θα είναι λαμπρό και θα επικεντρωθεί σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις μόνο στη συνοικία της Παναγίας. Από τη Δευτέρα δημοτικοί υπάλληλοι δουλεύουν πυρετωδώς στον δρόμο της Θεοδώρου Πουλίδου και σε άλλα σημεία της Παναγίας προκειμένου να προετοιμάσουν τις απαραίτητες υποδομές των εκδηλώσεων και του φεστιβάλ γενικότερα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και χόρτα κόβονται για να εξυπηρετηθεί το Cosmopolis.

Οι δε ειδικότητες των δημοτικών υπαλλήλων που εργάζονται στην Παναγία είναι πολλές και διάφορες. Σε μία εποχή που η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει προσωπικό και διαμαρτύρεται για αυτό, στη συνοικία της Παναγίας βλέπεις πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους που αυτό το διάστημα εργάζονται από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι. Αμέσως έρχονται στο μυαλό όλων άλλες εποχές των Δήμων, που πρόβλημα έλλειψης προσωπικού δεν υπήρχε.

Χόρτα κόπηκαν στην αρχή της Θεοδώρου Πουλίδου, στο σημείο που το φεστιβάλ υποδέχεται τους επισκέπτες του. Οι σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις κυματίζουν από χθες το πρωί στο δημοτικό κήπο. Τα περίπτερα τοποθετούνται και συναρμολογούνται στο γνωστό σημείο της οδού ενώ ετοιμάζεται και η κουζίνα. Η κερκίδα και η βασική εξέδρα των εκδηλώσεων προετοιμάζονται δίπλα ακριβώς από το άγαλμα του Μεχμέτ Αλί.

Η δημοτική αστυνομία είναι και αυτή στη συνοικία της Παναγίας για να αδειάσει τον κεντρικό δρόμο από παρκαρισμένα οχήματα. Ενημερώνει, ειδοποιεί, διευκολύνει όπου αυτό χρειάζεται.

Σημειώνουμε ότι τα απογεύματα από την Πέμπτη ως και την Κυριακή ο κεντρικός δρόμος της συνοικίας γίνεται πεζόδρομος.  Το προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια που ουσιαστικά διοργανώνει το φεστιβάλ βρίσκεται ανάμεσα στα γραφεία στην οδό Ομονοίας και στη συνοικία της Παναγίας. Φέτος που οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι περισσότερες,  είναι και η προετοιμασία που πρέπει να γίνει πιο δύσκολη και η δουλειά επίσης περισσότερη.

Προετοιμάζεται το Φρούριο, η πλατεία πίσω από το άγαλμα του Μεχμέτ Αλί. Σιγά σιγά σχηματοποιούνται ντεκόρ και σκηνικά. Αρχίζουν να εμφανίζονται τα χρώματα του Cosmopolis. Όλα αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα αναμενόμενα. Οι διοργανωτές υπόσχονται διάφορες εκπλήξεις και καινοτομίες που στόχο έχουν να ξαφνιάσουν ευχάριστα και να ανανεώσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

 

 

Διαβάστε επίσης