Εγκρίθηκε κι άλλη κατεδάφιση ετοιμόρροπου στην Παναγία

 Εγκρίθηκε κι άλλη κατεδάφιση ετοιμόρροπου στην Παναγία

Η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη ανακοίνωσε χθες ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατεδαφιστεί επικίνδυνο κτίσμα στην Παναγία,  στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου.

Η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού -υπηρεσία που εδρεύει στην Ξάνθη και ασχολείται με τα θέματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- ενέκρινε στο μεταξύ κι άλλη η κατεδάφιση ετοιμόρροπου και επικίνδυνου κτίσματος στην ίδια συνοικία. Πρόκειται για κτίσμα που βρίσκεται στην οδό Κίμωνος 10 στην Παναγία(από την πλευρά των Καλαφατιών).

Από Ιούλιο του 2018 το συγκεκριμένο κτίσμα έχει κριθεί επικίνδυνο.

Η απόφαση της υπηρεσίας εγκρίνει μερική κατεδάφιση του στηριγμένη σε θετική γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου μνημείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με την απόφαση πρόκειται να κατεδαφιστεί η στέγη και η τοιχοποιία του πρώτου ορόφου. Το ακίνητο ανήκει σε ιδιώτη. Προκειμένου σήμερα να αποφευχθούν τα χειρότερα υπάρχουν σκαλωσιές που στηρίζουν τον πρώτο όροφο. Με το ίδιο ακίνητο έχουν ασχοληθεί η Πολεοδομία Καβάλας και η επιτροπή επικινδύνων της Π.Ε. Καβάλας.

Στην οδό Κίμωνος, σε μικρή απόσταση από το νούμερο 10, υπάρχει κι άλλο επικίνδυνο ετοιμόρροπο κτίσμα. Δεν αποκλείεται κι αυτό να έχει την ίδια τύχη.

Διαβάστε επίσης