Στο Δήμο Καβάλας η το αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ ήταν μη αναμενόμενο

 Στο Δήμο Καβάλας η το αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ ήταν μη αναμενόμενο

Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε πρώτη φορά μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής. Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος δύο από τους έξι υποψήφιους βουλευτές.

Ήταν πιο συγκεκριμένα η Μαρία Τσουρή και ο Δημήτρης Παπουτσής. Έγινε αποτίμηση του τοπικού εκλογικού αποτελέσματος.

Η ΝΕ αποφάσισε να διατυπώσει πρόταση προς την κεντρική διοίκηση του κόμματος και να ζητήσει οι εσωκομματικές διαδικασίες (εκλογές νέων νομαρχιακών) να γίνουν μετά τον Οκτώβριο και όχι νωρίτερα.

Η νομαρχιακή Καβάλας θα ζητήσει επίσης το Κίνημα Αλλαγής να γίνει ένα ενιαίο κόμμα όπου δεν θα υπάρχουν συνιστώσες και δεν θα συνυπάρχουν υπό το κόμμα οι σχηματισμοί που το δημιούργησαν.
Στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στο νομό Καβάλας διαπιστώθηκε ότι στο Δήμο Καβάλας το αποτέλεσμα του Κινήματος Αλλαγής δεν ήταν καλό.

Αντίθετα η επίδοση του ΚΙΝΑΛ –σύμφωνα και με τα πανελλαδικά δεδομένα- ήταν καλύτερη στους δήμους Νέστου και Παγγαίου. Σε γενικές γραμμές τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής Καβάλας εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα του νόμου μπορούσε να είναι καλύτερο. Ξαφνιάζονται ωστόσο από το γεγονός ότι στο Δήμο Καβάλας η επίδοση ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου.

Το ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση αναφέρει ότι στη διάρκεια της δεν συζητήθηκε σχεδόν καθόλου το μείζονος σημασίας θέμα αλλαγής ή όχι της ηγεσίας. Παρόλα αυτά οι άλλες πληροφορίες από το ίδιο κομματικό «στρατόπεδο» φέρουν πολλά και γνωστά στελέχη να είναι αρνητικά ως προς την παραμονή της κ. Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης