Μέχρι και ιστιοπλοϊκά προσφέρονται για καταλύματα στην Καβάλα

 Μέχρι και ιστιοπλοϊκά προσφέρονται για καταλύματα στην Καβάλα

 

Η έκρηξη του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την σχετική έλλειψη ξενοδοχειακών υποδομών στην Καβάλα, δημιούργησε την ανάγκη να βρεθούν γρήγορα και εύκολα καταλύματα για τους δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών που έρχονται εδώ για τις διακοπές τους.

Έτσι εμφανίστηκε και στην Καβάλα το φαινόμενο ολιγοήμερων μισθώσεων μικρών ή και μεγαλύτερων διαμερισμάτων ή ακόμη και ολόκληρων οικοδομών στο κέντρο, στις συνοικίες αλλά και στις περίχωρα της πόλης.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας AirBnB αλλά και άλλων παρόμοιων ιστοτόπων που λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια για άλλους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, πολλοί συμπολίτες μας (ίσως και λόγω της κρίσης) βρήκαν την ευκαιρία να παραχωρήσουν για μίσθωση λίγων ημερών ή λίγων εβδομάδων, ακίνητα που είχαν κλειστά και ανοίκιαστα και συνεπώς χωρίς καμία εκμετάλλευση και αξιοποίηση.

Μόνον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα AirBnB, που είναι και η δημοφιλέστερη, υπάρχουν σήμερα πάνω από τριακόσιες καταχωρήσεις διαμερισμάτων προς μίσθωση για τουρίστες που επισκέπτονται την Καβάλα. Μπορεί στις καταχωρήσεις αυτές, που συνοδεύονται όλες από φωτογραφίες και εξαντλητικές λεπτομέρειες για κάθε ένα προσφερόμενο διαμέρισμα, να βρει δωμάτια, μικρές ή μεγαλύτερες γκαρσονιέρες, διαμερίσματα δύο, τριών ή και περισσοτέρων δωματίων αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και ολόκληρες οικοδομές.

Είναι τόση η ζήτηση που κάποιοι προσφέρουν πλέον και ιστιοπλοϊκά που είναι δεμένα στο λιμάνι της Καβάλας, όχι για βόλτες αλλά για διαμονή και διανυκτέρευση.

Προσφέρονται μικρά ή και μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη, με όλα τα κομφόρ, ακόμη και με πρωϊνό παρακαλώ και οι τιμές είναι σχετικά προσιτές.

Αν κάποιοι επιθυμούν και μια βόλτα ή και ένα μεγαλύτερο ταξίδι με το σκάφος, τότε θα πρέπει να πληρώσουν κάτι παραπάνω για κάθε μέρα αλλά και τον καπετάνιο που θα πλεύσει το σκάφος.

Στην προαναφερόμενη πλατφόρμα είδαμε μέχρι και εξωλέμβιο να προσφέρεται στην Καβάλα για κατάλυμα  Μέσα στην ίδια πλατφόρμα τέλος βρήκαμε και ένα τροχόσπιτο να νοικιάζεται για κατάλυμα στον Μπάτη.

Στο τέλος θα αρχίσουμε να προσφέρουμε αντίσκηνα, σλίπινγκ μπακς και παγκάκια!

Διαβάστε επίσης