Μέχρι να βρούμε ουρανό ….

 Μέχρι να βρούμε ουρανό ….

Μέχρι να βρούνε ποιανού αρμοδιότητα ήταν να κοπούν τα επικίνδυνα δέντρα στην Αθήνα θα έχει έρθει η επόμενη κακοκαιρία η οποία είναι πολύ πιθανό να μας πιάσει και πάλι απροετοίμαστους αφού είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα είναι περισσότερα τα λόγια παρά τα έργα.

Ευτυχώς η «Μήδεια» καθάρισε λίγο το τοπίο αφού έριξε αρκετά δέντρα αλλά και πάλι έχουν μείνει αρκετά επικίνδυνα που πρέπει να κοπούν.

Εδώ πάντως στον Δήμο Καβάλας τους προηγούμενους μήνες αν θυμάστε βγαίνανε σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο τα συνεργεία του Δήμου και κόβανε τα επικίνδυνα δέντρα, κυρίως λεύκες σε Δημοτικό Κήπο και πάρκινγκ Νομαρχίας χωρίς να περιμένουν τον ΔΕΔΔΗΕ.

 

3 μήνες άδεια θα πρέπει να δώσει η υπηρεσία στους εναερίτες που έχουν πάρει πάνω τους το έργο της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Δουλεύουν ακατάπαυστα νύχτα μέρα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες και κάνουν μία δουλειά που απλά δεν πληρώνεται.

 

Τώρα βγαίνουν και μας λένε ότι τελικά το εμβόλιο της Pfizer δεν καλύπτει κατά πάσα πιθανότητα την νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη του ιού.

Και αυτή την μετάλλαξη σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα την καλύψουν τα εμβόλια τελευταίας γενιάς που είναι ήδη στα σκαριά και αναμένεται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

 

Επειδή λόγω της καραντίνας βλέπουμε όλοι πολύ τηλεόραση τους τελευταίους μήνες , τώρα τελευταία βλέπω και το «Ράδιο Αρβύλα» από την συχνότητα του OPEN σε μία ώρα σχετικά βολική.

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο Αντώνης Κανάκης είναι πραγματικά ο front man της εκπομπής αυτής και οι υπόλοιποι τρείς συμπαρουσιαστές  παίζουν περίπου τον ρόλο της γλάστρας.

Μιλάνε ελάχιστα ενώ μόνιμα η κάμερα είναι καρφωμένη πάνω στον Κανάκη που παρουσιάζει όλα τα θέματα της εκπομπής.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν την κάνει μόνος του ;

 

Ο εφιάλτης στο Μάτι πριν από μερικά χρόνια ήταν αυτός που οδήγησε τον Χρυσοχοϊδη στην απόφαση να κλείσει προληπτικά την Εθνική Οδό.

Αν είναι έτσι στην επόμενη κακοκαιρία αυτής της έντασης να κόψουμε και το ρεύμα προληπτικά  και να μην περιμένουμε να κοπεί από τα δέντρα που θα πέσουν και θα παρασύρουν και τα καλώδια της ΔΕΗ.

 

Η προχθεσινή Παρασκευή σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν η 5η ημέρα για 3.500 νοικοκυριά που ήταν χωρίς ρεύμα.

Σε αυτές τις οικογένειες μετά από αυτό το κάζο σίγουρα δεν αρκεί μία έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Το λιγότερο θα πρέπει το επόμενο 6μηνο το ρεύμα να τους παρέχεται δωρεά και δεν ξέρω πάλι αν αυτό είναι αρκετό.

5 ημέρες χωρίς ρεύμα εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών δεν είναι κάτι που παλεύεται εύκολα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα !

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης