• 29 Μαρτίου 2024,

Μεγάλα σκάφη αναψυχής στο λιμάνι

 Μεγάλα σκάφη αναψυχής στο λιμάνι

Μια άλλη μορφή τουρισμού κι ανάπτυξης που έρχεται μέσω της θάλασσας, αφορά τα σκάφη αναψυχής. Αυτή την περίοδο στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ελλιμενίζονται τουλάχιστον δύο μεγάλα ιστιοπλοϊκά, τα οποία λόγω του μεγάλου μήκους τους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν απ΄ τις πλωτές εξέδρες. Έχουν δέσει μπροστά από τους φοίνικες, επειδή πρόκειται για δύο εντυπωσιακά ιστιοφόρα σκάφη, συγκεντρώνουν αμέσως τα μάτια των περαστικών. Πρόκειται για το ιστιοφόρο «Charis» με σημαία Μάλτας, μήκος 30 μέτρα και πλάτος 6. Δίπλα του έχει δέσει το ιστιοφόρο «Antares», που ήρθε στην Καβάλα στις 18 Ιουλίου από τη Ρόδο. Η σημαία που φέρει πάνω του είναι Κέιμαν, ενώ έχει μήκος 30 μέτρα και πλάτος 8.

Θυμίζουμε ότι οι πλωτές εξέδρες μπορούν να εξυπηρετήσουν σκάφη μικρότερου μήκους, περίπου έως 20 μέτρα.

Χθες το απόγευμα αναμένονταν στο λιμάνι της Καβάλας, προερχόμενο από τα Λιμενάρια, ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό σκάφος αναψυχής. Πρόκειται για το «Magix», το μήκος του οποίου είναι 40 μέτρα κι επρόκειτο να δέσει στο σημείο που εξυπηρετούνται τα κρουαζιερόπλοια, ενώ αναχωρεί από το λιμάνι της Καβάλας, αύριο το μεσημέρι.

Η σημαία του είναι ελληνική κι όπως φημολογείται στο λιμάνι, μεταφέρει Ελβετούς τουρίστες.

Τα δύο προηγούμενα σκάφη, που και τα δύο είναι ιστιοφόρα, φέρονται να φιλοξενούν τους ιδιοκτήτες τους, δύο συν δύο άτομα, αλλά το πλήρωμά τους είναι τουλάχιστον τρία άτομα στο κάθε ένα.

Διαβάστε επίσης