Μεγάλη αύξηση προσέλευσης στην εθελοντική αιμοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων

 Μεγάλη αύξηση προσέλευσης στην εθελοντική αιμοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων

Προχθές Τετάρτη ο σύλλογος (ομάδα) Εθελοντών Αιμοδοτών Δημοσίων Υπαλλήλων πραγματοποίησε την καθιερωμένη Ανοιξιάτικη του δραστηριότητα.

Η εθελοντική αιμοδοσία όχι μόνο για δημοσίους υπαλλήλους, έγινε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Η αύξηση της προσέλευσης ήταν μεγάλη. Για δύο λόγους. Γιατί σε αυτήν συμμετείχαν και μαθητές (ηλικίας άνω των 18 ετών) του 4ου ΕΠΑΛ, γιατί υπήρξε δέσμευση μέρος των μονάδων αίματος να διατεθούν για τις ανάγκες των τραυματιών από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Με καλή οργάνωση, με συνεργασία άριστη με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου υλοποιήθηκε η σωστή πρωτοβουλία του συλλόγου. Με παρόντα τον επικεφαλής της κ. Στέφανο Ναλμπάντη. Κατόπιν συνεννόησης βρέθηκαν στο χώρο μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ, ειδικότερα του τομέα Υγείας.

Τα παιδιά πέραν του ότι είδαν από κοντά τη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, προθυμοποιήθηκαν και έδωσαν αίμα. Όσα είχαν τις διάφορες και απαραίτητες προϋποθέσεις. Κατόπιν τούτου συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 50 μονάδες. «Αφήνουμε πίσω μας την πανδημία όπου οι εθελοντές αιμοδότες ήταν λίγοι», είπε στην Πρωινή ο κ. Ναλμπάντης.

Διαβάστε επίσης