• 19 Απριλίου 2024,

Μεγάλη προσέλευση στα δωρεάν rapid tests – Σε καλή κατάσταση από πλευράς κρουσμάτων ο Νομός Καβάλας

 Μεγάλη προσέλευση στα δωρεάν rapid tests – Σε καλή κατάσταση από πλευράς κρουσμάτων ο Νομός Καβάλας

Ακόμη καλύτερη ήταν χθες η κατάσταση στην κλινική covid του Νοσοκομείου Καβάλας. Οι ασθενείς με κορωνοϊό μειώθηκαν στους δύο από τρεις που ήταν τις προηγούμενες ημέρες.

Χθες το απόγευμα τα στοιχεία και οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ δεν περιελάμβαναν κρούσμα στο Νομό Καβάλας.

Είναι κάτι που είχε να συμβεί από την 1η Ιουλίου. Σε γενικές γραμμές ο Νομός Καβάλας «πορεύεται» με καλή επίδοση. Δηλαδή ενώ φιλοξενεί αρκετούς τουρίστες, ενώ γίνονται πολλά τεστ συνεχίζει να μην έχει κρούσματα ή να μην έχει πολλά κρούσματα.

Είναι κάτι που άπαντες εύχονται να συνεχιστεί.

Το εργαστήριο του Νοσοκομείου έκανε χθες 65 τεστ στον κορωνοϊό που όλα ήταν αρνητικά. Τη Δευτέρα (προχθές) στο Κέντρο Υγείας Πρίνου έγιναν 63 τεστ. Όλα αρνητικά. Την ίδια μέρα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου έγιναν 128 τεστ, όλα αρνητικά. Διαπιστώνεται με λίγα λόγια μια μεγάλη προσέλευση εκεί όπου γίνονται Rapid test.

Στην ουρά εντοπίζονται κυρίως νέοι άνθρωποι που χρειάζονται το αρνητικό τεστ για να ταξιδέψουν. Τα τεστ σε Καβάλα- Θάσο- Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη γίνονται δωρεάν κι έτσι οι ενδιαφερόμενοι τα προτιμούν. Σε Καβάλα και Θάσο είναι καθημερινά και εναλλάξ (μέρα παρά μέρα) σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη.

Από πλευράς εμβολιασμών προχθές Δευτέρα όσοι έγιναν στο Ν. Καβάλας ήταν περισσότεροι από 1.000. Αυτό είχε να συμβεί τουλάχιστον 10 μέρες. Το προηγούμενο 10ήμερο οι εμβολιασμοί ήταν σαφώς λιγότεροι από 1.000.

Όλοι εύχονται η εμβολιαστική επίδοση της Δευτέρας να μην είναι κάτι προσωρινό. Ο διοικητής του Νοσοκομείου προετοιμάζει συνέντευξη τύπου υπέρ της διαδικασίας των εμβολιασμών, η οποία μετατέθηκε για να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Σε αυτήν επιδιώκεται να παραστεί για να μιλήσει υπέρ των εμβολίων και ο Μητροπολίτης Στέφανος.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης