Μεγαλύτερο το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού

 Μεγαλύτερο το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο σχετικά με το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 17 και 18 Μαΐου. Η ιδέα των εκπαιδευτικών άρχισε πέρσι ωστόσο ατύχησε, διότι το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε κατά το ήμισι, διότι οι εκδηλώσεις της δεύτερης ημέρας ματαιώθηκαν λόγω κακοκαιρίας.

Φέτος τα δεδομένα αλλάζουν αφού τα συμμετέχοντα σχολεία είναι περισσότερα, ενώ θα υπάρχει προσέλευση και από σχολεία της περιφέρειας ΑΜΘ. Οι εκδηλώσεις, που ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί, θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο, δηλαδή μπροστά από το διοικητήριο, στην πυλωτή του διοικητηρίου, στο αμφιθέατρο και σε ολόκληρη την περιοχή του Πάρκου Φαλήρου. Όταν το πρόγραμμα οριστικοποιηθεί θα δοθεί στη δημοσιότητα. Πάντως, κατά τις πρωινές ώρες οι μαθητές θα επισκέπτονται οργανωμένα τα σημεία διεξαγωγής της διοργάνωσης, εκεί όπου το απόγευμα οι εκδηλώσεις θα επαναλαμβάνονται για το υπόλοιπο κοινό. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση – προπομπός του Φεστιβάλ, η γιορτή των εθελοντών. Οι εθελοντές και αυτή τη φορά είναι απολύτως απαραίτητοι.

Στη διάρκεια της συνεντεύξεως τύπου ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κώστας Μπαντίκος ανακοίνωσε την έναρξη του προετοιμασιών της διοργάνωσης, την υλοποίηση του στόχου ώστε η διοργάνωση να γίνει θεσμός. Αναφέρθηκε στους συνδιοργανωτές, τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το δήμο Καβάλας, καθώς και στους στόχους του Φεστιβάλ. Θέλουμε, είπε ο κ. Μπαντίκος, να αναδείξουμε το παιχνίδι στην εκπαίδευση. Θύμισε ότι είκοσι σχολεία βρίσκονται σε πιλοτικό πρόγραμμα με το ίδιο περίπου θέμα, δηλαδή την εκπαίδευση και το παιχνίδι. Το παραγόμενο αποτέλεσμα, σημείωσε ο κ. Μπαντίκος, θέλουμε να αποτελέσει κτήμα της κοινωνίας. Ανακοίνωσε επίσης ότι σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας θα δημιουργηθεί παιχνιδοθήκη, που θα είναι προσβάσιμη για όλους. Για το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού υπάρχει ήδη οργανωτική επιτροπή και ιστοσελίδα.

Η Μαρία Φρατζεσκάκη παρατήρησε ότι το παιχνίδι είναι θεσμός εκμάθησης και τόνισε πως ο δήμος στηρίζει τη διοργάνωση. Τέλος, εκπρόσωπος του συλλόγου, η Ειρήνη Ασβεστά, είπε πως το Φεστιβάλ μεγαλώνει, γιγαντώνεται, αναδεικνύοντας το παιχνίδι ως ένα ακόμη εργαλείο μάθησης.

 

Διαβάστε επίσης