• 19 Μαΐου 2024,

Πασχαλίδης: Μια βλάβη καθυστερεί την άφιξη του «Πετράκος»

 Πασχαλίδης: Μια βλάβη καθυστερεί την άφιξη του «Πετράκος»

Την προηγούμενη εβδομάδα με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο Γιάννης Πασχαλίδης μας ενημέρωσε για τη νέα συνάντηση του με τον αρχηγό της Π.Υ. Κι αυτή την φορά ο πρώην βουλευτής ενδιαφέρθηκε για τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένα Καβάλας, βασική προϋπόθεση για την οποία είναι η ύπαρξη πυροσβεστικού πλοίου.

Στο δελτίο τύπου ο κ. Πασχαλίδης άφησε ελπίδες το πλοίο να έρθει γρήγορα κι έτσι να λειτουργήσει η ίδια υπηρεσία. Χθες μίλησε στο ράδιο Πρωινή. Θυμήθηκε ότι συναντήσεις για το ίδιο θέμα έκανε με 5 συνολικά αρχηγούς της Π.Υ. Ξεχώρισε τον σημερινό, κ. Τερζάκη, με τον οποίο έχει φιλία από την εποχή που βρίσκονταν διοικητής στην Π.Υ. της ΑΜΘ.

Ο κ. Πασχαλίδης και στις νέες του δηλώσεις επανέλαβε ότι είναι στα σχέδια της υπηρεσίας η λειτουργία της Π.Υ. Λιμένα Καβάλας στο κτίριο που για αυτόν τον λόγο παραχώρησε ο ΟΛΚ. Θα έρχονταν το πλοίο «Πετράκος» αλλά αυτό μένει στη Θεσσαλονίκη, στη θέση του πλοίου που υπέστη βλάβη. Όταν αυτή διορθωθεί και το πλοίο επανέλθει, τότε το πλοίο «Πετράκος» θα μετακινηθεί στην Καβάλα, είπε ο κ. Πασχαλίδης.

Σχετικά με την προμήθεια νέου πλοίου μέσω του ΕΣΠΑ, τόνισε ότι το καινούργιο πλοίο όταν το προμηθευτεί η Π.Υ. θα αντικαταστήσει το «Πετράκος». «Όλα εξαρτώνται από το πότε θα διορθωθεί η βλάβη στο πλοίο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου αυτό να επιστρέψει στην υπηρεσία και το «Πετράκος» να έρθει στην Καβάλα» κατέληξε ο Γιάννης Πασχαλίδης. (Φωτογραφία αρχείου)

 

 

Διαβάστε επίσης