• 7 Μαΐου 2024,

Μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών: Δύο ληστείες και η τραγωδία στη Λεκάνη

 Μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών: Δύο ληστείες και η τραγωδία στη Λεκάνη

Αυτό που έγινε χθες και προχθές στο Ν. Καβάλας δεν έχει προηγούμενο.

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, σίγουρα λιγότερων από 24, πληροφορηθήκαμε μια οικογενειακή τραγωδία στη Λεκάνη και δύο ληστείες. Στα Λιμενάρια και στα Αμισιανά. Αν και το περιστατικό της Λεκάνης ξεχωρίζει αφού σε αυτό «χάθηκαν» τρεις ζωές, δεν περνούν απαρατήρητα τα δύο άλλα.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι πολίτες του Ν. Καβάλας μένουν άφωνοι. Η εγκληματικότητα είναι έντονη αφού προ λίγων μόνο ημερών ασχολούμασταν με τη δολοφονία στη Χρυσούπολη. Ας δούμε τα γεγονότα με τη χρονολογική τους σειρά.

Ώρα 8.30 το απόγευμα της Πέμπτης επαγγελματίας στα Λιμενάρια επιστρέφει στο σπίτι του. Άγνωστος δράστης του έχει στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι. Τον χτυπά τουλάχιστον δύο φορές στο κεφάλι και στο πρόσωπο με σιδερένια σωλήνα.

Του παίρνει 35.000 ευρώ και εξαφανίζεται. Ο τραυματισμένος επαγγελματίας μεταφέρεται στο Κ.Υ. Πρίνου και στη 1.30 το πρωί της Παρασκευής γίνεται διακομιδή του στο Νοσοκομείο Καβάλας. Οι έρευνες γίνονται προς κάθε κατεύθυνση.

Ώρα 9 το πρωί χθες στη Λεκάνη (φωτογραφία). Έξω από το χωριό, σε κτηνοτροφική εγκατάσταση (φωτογραφία). 56χρονος κτηνοτρόφος πυροβολεί και σκοτώνει την 31 ετών πρώην συμβία του, σκοτώνει το 10 μηνών παιδί τους και στη συνέχεια αυτοκτονεί.

Είχε καλέσει στο μαντρί την άτυχη γυναίκα προκειμένου το παιδί να παίξει με τα κατσικάκια. Μετά από μια 4ετή σχέση που δεν είχε φθάσει στο γάμο, χώρισαν στη διάρκεια του Καλοκαιριού. Ο χωρισμός είχε τα επεισόδια του αλλά σε γενικές γραμμές ήταν όπως οι περισσότεροι.

Την περασμένη Τρίτη στην Καβάλα έγινε το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού. Απόφαση αναμένονταν μετά από λίγους μήνες. Ο 56χρονος δεν έδειχνε να έχει τέτοιες ακραίες διαθέσεις. Εξ αυτού του λόγου στη Λεκάνη κανείς δεν πίστευε αρχικά όσα περιγράφονταν και όσα τελικά έγιναν.

Ώρα 11 περίπου χθες το πρωί στα Αμισιανά.

Δύο τουλάχιστον κουκουλοφόροι μπαίνουν σε κατοικία στα «ορεινά» σπίτια του χωριού. Κι ενώ μάλλον δεν το περίμεναν, μέσα στο σπίτι είναι ηλικιωμένη γυναίκα. Κλειδώνεται στο μπάνιο. Της λένε να μην φοβάται αφού – της λένε- «… ήρθαμε να ταΐσουμε τις γάτες».

Οι δύο δράστες πήραν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, την ύπαρξη του οποίου μπορεί και να γνώριζαν. Το περιστατικό θυμίζει τις προ μιας εβδομάδας ληστείες ή απόπειρες ληστειών που έγιναν στο Ελαιοχώρι, τις Ελευθερές και τη Μουσθένη.

Διαβάστε επίσης