• 26 Απριλίου 2024,

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα …

 Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα …

 Ο ένας μετά τον άλλο οι Τούρκοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης βγαίνουν φόρα παρτίδα και απειλούν με κυρώσεις , μέτρα και επιθέσεις αν συνεχιστεί η στρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών.

Όσο η Ελλάδα χτίζει συμμαχίες τόσο αυτοί  λυσσάνε και απειλούν.

Όντως η Τουρκία  έχει μια φοβερή και ανεξήγητη εμμονή με την Ελλάδα και υπόσχεται εφιαλτικά σενάρια.

Υπάρχει μία λαϊκή παροιμία που ταιριάζει  στην περίπτωση των Τούρκων και λέει «Σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάστε» αλλά υπάρχουν και κάποιες φωνές που φτάνουν μέχρι το Μαξίμου και υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν θέλει να το παίξει ο Πούτιν των Βαλκανίων.

Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Εθνική Αμύνης είναι σε εγρήγορση.

 

Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης του καθημερινού σήριαλ του ΜΕΓΚΑ  « Η γη της ελιάς» μεταφέρουν για κάποια επεισόδια  την εξέλιξη της σειράς  στην Μαδρίτη .

Η παραγωγή πληρώνει  αφού το σήριαλ είναι πλέον στο βαρύ πυροβολικό της ψυχαγωγικής ζώνης του καναλιού και φέρνει έσοδα.

 

Ο πραγματικός  πόλεμος στην Ουκρανία έχω την εντύπωση ότι θα ξεκινήσει μετά την προσάρτηση των περιοχών όπου έγιναν δημοψηφίσματα.

Έρχονται ακόμα πιο δύσκολες ημέρες και νύχτες για όλους.

 

Όσο αφορά τον καιρό στον οποίο καθημερινά κάνουμε μία αναφορά ,αν θα χαλάσει, αυτό θα γίνει από εβδομάδα και σίγουρα μετά την Δευτέρα.

Μέχρι τότε χαλαρά απολαμβάνουμε την παράταση του καλοκαιριού.

 

Το πιστοποιητικό θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ που κυκλοφόρησε αναφέρει την αιτία θανάτου που όλοι αναμέναμε και είναι τα γηρατειά.

Είναι πολύ τυχερός σήμερα ένας άνθρωπος που πεθαίνει από γηρατειά.

96 έγραψε το κοντέρ της Βασίλισσας.

 

Πάντως αυτή την περίοδο εκτός από τα Ελληνοτουρκικά δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα που να κυριαρχεί στον τομέα της ειδησεογραφίας.

Σε σημείο που ο Ευαγγελάτος να μην έχει με τι να ασχοληθεί στην καθημερινή του εκπομπή.

Αφού η παραγωγή της εκπομπής σκέφτεται σοβαρά να προσθέσει ένα μισάωρο με συνταγές και μαγειρική, τουλάχιστον για αυτές τις ημέρες της ρηχής ειδησεογραφικής θεματολογίας.

 

H απάντηση της Ε.Ε. δια στόματος  της προέδρου Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν στην απόφαση του Πούτιν για προσάρτηση των περιοχών στις οποίες διεξήχθη δημοψήφισμα ήταν νέα δέσμη κυρώσεων που είναι αμφίβολο  όμως αν θα κάνουν δουλειά.

Γιατί και τα προηγούμενα μέτρα θα «στραγγαλίζανε» (και καλά) την οικονομία της Ρωσίας αλλά αυτοί που θα βογκήξουν τον χειμώνα που έρχεται  τελικά και όπως όλα δείχνουν θα είναι οι Ευρωπαίοι.

Μέχρι σήμερα οι περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσικής οικονομίας αποδείχθηκαν τζούφιες !

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης