• 20 Μαΐου 2024,

Μεσολάβησε ο Πρόεδρος για να συνεργαστούν οι ΥΔΟΜ Καβάλας – Παγγαίου

 Μεσολάβησε ο Πρόεδρος για να συνεργαστούν οι ΥΔΟΜ Καβάλας – Παγγαίου

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος του τμήματος ΑΜ του ΤΕΕ Απόστολος Παυλίδης ανακοίνωσε – κι ευχήθηκε ταυτόχρονα να εφαρμοστεί- την λύση που βρέθηκε προκειμένου να συνεργαστούν οι υπηρεσίες Δόμησης (ΥΔΟΜ)των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου.

Σημαντικό ζήτημα ανέκυψε από την 1η Οκτώβρη αφού από τότε η ΥΔΟΜ Καβάλας δεν χορηγούσε αντίγραφα αδειών όταν αυτές αφορούσαν κτίρια στο Δήμο Παγγαίου. Δυστυχώς μεταξύ των δύο υπηρεσιών υπήρξε μεγάλη ένταση και διαφωνία, τη νύφη την πλήρωναν τόσο οι ιδιώτες μηχανικοί όσο και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Μετά από επίμονες συζητήσεις και παρεμβάσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο (και όχι μόνο) ο Δήμος Παγγαίου αποσπά στην ΥΔΟΜ Καβάλας επιπλέον υπάλληλο.

Αυτός θα εργάζεται από σήμερα στο Διοικητήριο. Μαζί με υφιστάμενο εργαζόμενο του Δήμου Παγγαίου θα αναζητούν στο αρχείο φακέλους που αφορούν παλαιότερες άδειες στο Δήμο Παγγαίου. Ο κ. Παυλίδης είπε ότι το περιβόητο αρχείο είναι στο υπόγειο του Διοικητηρίου όπου δυστυχώς είναι μπερδεμένοι οι φάκελοι των αδειών σε Καβάλα- Νέστο και Παγγαίο. Ο Δήμος Θάσου ξεχώρισε το δικό του αρχείο και το έχει στη Θάσο από καιρό.

Το πρόβλημα φυσικά και δεν τιμά καμιά από τις δύο υπηρεσίες όπως και τους υπαλλήλους που ουσιαστικά μάλωναν μεταξύ τους. Δεκτά τα επιχειρήματα τους για έλλειψη προσωπικού αλλά όφειλαν να βρουν μεταξύ τους λύση χωρίς να μεσολαβήσει τρίτος κι ας ήταν αυτός ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ. «Χρειάζεται συντονισμός και οργάνωση.

Χρειάζεται συνεργασία» είπε ο κ. Παυλίδης στη συνέντευξη τύπου. Ο οποίος εξήγησε ότι εξ αιτίας του προβλήματος «… μέρες τώρα ήμασταν στα τηλέφωνα» αφού όπως σημείωσε «… υπήρχε πρόβλημα συνεννόησης». Ο κ. Παυλίδης υπενθύμισε ότι με την υφιστάμενη νομοθεσία πρέπει την 1η Νοέμβρη να δημιουργήσουν δική τους ΥΔΟΜ (δηλαδή υπηρεσία πολεοδομίας) κι οι Δήμοι του Νομού Καβάλας που δεν έχουν. Της Θάσου και του Νέστου. Τέλος γνωστοποίησε την έναρξη του νέου προγράμματος Εξ Οικονομώ για την ΠΕ Καβάλας στις 2 Δεκέμβρη. Αυτό έγινε από το Υπουργείο, είπε, για λόγους ενημέρωσης των ενδιαφερομένων.

 

Διαβάστε επίσης