Μεσοβέζικη λύση: 10 Ιουλίου ανοίγει ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα

 Μεσοβέζικη λύση: 10 Ιουλίου ανοίγει ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Καραμανλής υπέγραψε χθες απόφαση με την οποία παρατείνει κυκλοφοριακά μέτρα στην Εγνατία οδό έως τις 10 Ιουλίου.

Αυτά αφορούν τον πολυσυζητημένο κόμβο Αγίου Ανδρέα που θα συνεχίσει να μην εξυπηρετεί όπως ξέραμε κι όπως πρέπει. Από τις 10 Ιουλίου και μετά η κατάσταση θα επανέλθει, προσωρινά, λόγω της Καλοκαιρινής περιόδου.

Μέχρι τότε (σύμφωνα με όσα προβλέπει η απόφαση) ισχύουν: «προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον ανατολικό κλάδο του ανισόπεδου κόμβου που συνδέει την εθνικό οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας και την επαρχιακή οδό Καβάλας – Νέας Περάμου με τα ρεύματα της Εγνατίας οδού (άνοδος) προς Καβάλα και Θεσσαλονίκη λόγω κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων.

Μετά τη λήξη της ημερομηνίας και με ευθύνη της Εγνατίας οδού και του αναδόχου ο κόμβος θα δοθεί πλήρως σε δημόσια κυκλοφορία. Οι εργασίες της β’ φάσης θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων εργασιών στον κόμβο Ελευθερούπολης και το τέλος της θερινής περιόδου».

Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες για την υφιστάμενη κατάσταση στον κόμβο Αγίου Ανδρέα και αιτήματα το πρόβλημα να λυθεί άμεσα. Η Εγνατία Οδός και η Αστυνομική Διεύθυνση επιλέγουν μια μεσοβέζικη λύση αφού κατά το σκεπτικό τους η τουριστική κίνηση θα υπάρξει μετά τις 10 Ιουλίου και όχι άμεσα.  (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης