• 3 Μαΐου 2024,

Μετά από 2 χρόνια η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο

 Μετά από 2 χρόνια η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και συνεδριάσεων εξ αποστάσεως και μέσω διαδικτύου, έγινε χθες το πρωί στο Δημαρχείο η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση. Ήταν η συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Διήρκεσε 20 περίπου λεπτά κι έγινε με την παρουσία αρκετών δημοτικών συμβούλων. Εκπροσώπων τόσο της διοίκησης όσο και της αντιπολίτευσης. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τρία. Το πρώτο και σημαντικότερο αφορούσε τους χώρους αρμοδιότητας του υπό ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αφού για το θέμα δήλωσε την παρουσία του ο Ανέστης Τσουρουκίδης. Γενικά η αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο θέμα διατηρεί επιφυλάξεις σε σχέση με την εισήγηση, προκειμένου η τελική στάση της (όπως και απόφαση) να διατυπωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλλον την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα. Από τα δύο που εγκρίθηκαν ομόφωνα ξεχωρίζει αυτό της χορήγησης άδειας εφαρμογής προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για έργο της ΔΕΥΑΚ, για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καβάλας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η πρώτη συνεδρίαση δια ζώσης θα ήταν αυτή του τοπικού συμβουλίου Καβάλας αλλά τη Δευτέρα το μεσημέρι που ήταν να γίνει, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες προς το παρόν μόνο οι επιτροπές του Δήμου Καβάλας θα συνεδριάζουν δια ζώσης και μάλιστα μόνο αυτές με λίγα μέλη καθώς η Οικονομική Επιτροπή και κυρίως το Δημοτικό Συμβούλιο φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να συνεδριάζουν με μεικτό τρόπο. Με κάποιους δημοτικούς συμβούλους παρόντες και αρκετούς να συνεδριάζουν μέσω υπολογιστή και από απόσταση.

Οι πρώτοι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και το Δήμο Καβάλας, γίνεται γνωστό ότι η διαδικασία προχωρά αρκετά γρήγορα. Η γραφειοκρατία που δυστυχώς υπάρχει σε αυτή την περίπτωση και είναι αρκετή. Εξελίσσεται για 20 περίπου ωφελούμενους, οι οποίοι αναμένεται να εργαστούν στο Δήμο Καβάλας πριν το τέλος του μήνα.

Ο Δήμος Καβάλας θα απασχολήσει μέσω του καινούριου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας συνολικά 120 άτομα. Με τους γνωστούς όρους και προϋποθέσεις. Αν υποθέσουμε ότι οι πρώτοι 20 θα προσληφθούν ως το τέλος Μαΐου δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα, όλοι οι υπόλοιποι φαίνεται ότι θα είναι στις θέσεις τους μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Φυσικά και το συγκεκριμένο προσωπικό είναι απαραίτητο στο Δήμο Καβάλας καθώς θα καλύψει σημαντικά κενά κυρίως σε θέματα εργατών και στην υπηρεσία Καθαριότητας. Φαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο προσωπικό από την άλλη εβδομάδα ή τις προσεχείς ημέρες θα αναλάβει να προετοιμάσει τις παραλίες για την κολυμβητική περίοδο που επίσημα ξεκινά την 1η Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης