• 10 Μαΐου 2024,

Μετά από 3 μήνες επαναλειτουργεί το ακτινολογικό του πρώην ΙΚΑ

 Μετά από 3 μήνες επαναλειτουργεί το ακτινολογικό του πρώην ΙΚΑ

Για τρεις περίπου μήνες στο πρώην ΙΚΑ Καβάλας δεν γίνονταν καθόλου ακτινολογικές εξετάσεις λόγω βλάβης του εξοπλισμού. Οι εξετάσεις ξανάρχισαν από χθες, θα γίνονται κανονικά σε καθημερινή βάση. Εκτός απροόπτου φυσικά αφού τα μηχανήματα είναι παλιά. Δυστυχώς ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου εργαστηριακού εξοπλισμού (άρχισε με ευθύνη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας) αργεί. Επειδή τα ποσά είναι μεγάλα και τα μηχανήματα πολλά (για αρκετές μονάδες στην Κεντρική Ανατολική Μακεδονία Θράκη) υπάρχει αργοπορία. Έτσι ενώ σήμερα ο διαγωνισμός αναμένονταν να είναι σε φάση ολοκλήρωσης, φαίνεται ότι έχει μέλλον μπροστά του. Μέσω του διαγωνισμού και τα «κουρασμένα» μηχανήματα του πρώην ΙΚΑ Καβάλας θα αντικατασταθούν με νέα.

Το ακτινολογικό στην Καβάλα έπαψε να λειτουργεί αρχές Ιούνη. Η επιδιόρθωση της αρχικής βλάβης «αποκάλυψε» δεύτερη. Όλο σχεδόν το Καλοκαίρι οι εξετάσεις δεν γίνονταν. Οι ασφαλισμένοι έφευγαν άπραγοι και φυσικά απευθύνονταν στους ιδιώτες γιατρούς. Τους οποίους πλήρωναν. Στο πρώην ΙΚΑ Καβάλας (σήμερα Κέντρο Υγείας Καβάλας) έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα. Επειδή όμως ήταν οικονομικό, επειδή υπάρχει και η παλαιότητα των μηχανημάτων υπήρξε η προαναφερθείσα καθυστέρηση. Η οποία δημιούργησε παράπονα και διαμαρτυρίες από πλευράς των πολιτών. Η βλάβη αφορούσε το εμφανιστήριο και διορθώθηκε χθες. Κατά συνέπεια η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Ωστόσο το καλύτερο νέο θα είναι η εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού.

Για λόγους ενημέρωσης του κοινού οφείλουμε να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αλλαγές και στο όνομα του φορέα που παρέχει τις γνωστές υπηρεσίες στους εργαζόμενους. Από ΙΚΑ που λέγονταν επί σειρά ετών μετονομάστηκε σε ΕΟΠΥΥ. Στη συνέχεια σε ΠΕΔΥ κι από τον Αύγουστο του 2017 το οριστικό όνομα του φορέα είναι Κέντρο Υγείας Καβάλας.

(Στη φωτογραφία η είσοδος του ακτινολογικού, με την ανακοίνωση- πινακίδα μη λειτουργίας των μηχανημάτων).

Διαβάστε επίσης