Στήριξη Δήμου Νέστου από την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον Χρήστο Μέτιο

 Στήριξη Δήμου Νέστου από την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον Χρήστο Μέτιο

Στο Δήμο Νέστου ήταν χθες από το πρωί ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ακούσει τον Δήμαρχο για τα γνωστά και απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Η επίσκεψη ήταν σε εκκρεμότητα από καιρό, αφορά τα σοβαρά προβλήματα στην περιοχή από τη δυνατή βροχή και τις καταστροφές στο τέλος Ιουνίου. Ο κ. Μέτιος προγραμματίζει ανακοινώσεις, ενέργειες και δράσεις που θα ικανοποιήσουν όπως φαίνεται τον Δήμο Νέστου και τους κατοίκους του. Αυτά αναμένονται και άμεσα και μεσοπρόθεσμα.

Τα έργα που προγραμματίζονται και ωριμάζουν μπορεί να φθάνουν ακόμη και στο ποσό των 10 εκ ευρώ. Θυμίζουμε ότι παρόμοιες υποσχέσεις ο Δήμος Νέστου έλαβε και από το Υπουργείο Υποδομών. Το έργο μάλιστα στον αγωγό ομβρίων πλησίον της Εγνατίας οδού το υποστηρίζει με επιστολή του και ο κ. Μέτιος. Αυτό το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο.

Χθες εξετάστηκαν δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή της λίμνης Αλατζιάγκιολα και στο Χρυσοχώρι. Είναι επίσης πιθανό να χρηματοδοτηθεί έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 4ου δημοτικού σχολείου της Χρυσούπολης. Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Μέτιος συνάντησε τον αγροτικό σύλλογο της περιοχής αλλά και τη διοίκηση του ΤΟΕΒ.

Ο κ. Μέτιος δεν συνοδεύονταν από τον Θόδωρο Μαρκόπουλο ενώ μέρος της σύσκεψης παρακολούθησε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαζαρίδης εμπλέκονταν στη συνάντηση του κ. Μέτιου με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ. Η απουσία Μαρκόπουλου και (ειδικά) η παρουσία Λαζαρίδη φέρεται να προκάλεσε νέες διαμαρτυρίες στελεχών της τοπικής ΝΔ.

 

Διαβάστε επίσης